Film/TV
0

Salma Hayek: Jennifer Lopez i ja smo potpuno promijenile Hollywood

Sarajevo-x.com
Salma Hayek tvrdi da su latino glumice mogle glumiti samo prostitutke i spremačice, sve dok ona i Jennifer Lopez nisu stupile na scenu i "promijenile“ Hollywood.

Salma, koja je rođena u Meksiku, smatra da su latino ženama davane samo sporedne uloge u filmovima, dok Lopez i ona nisu pomakle te barijere.

"Ja sam u Hollywoodu započela u isto vrijeme kada i Jennifer Lopez", kazala je Salma za magazin Marie Claire. "Prije nas, latino žene su dobijale samo uloge spremačica i prostituki. Mi smo to promijenile".

Ova 40-godišnjakinja – koja je objavila svoju trudnoću i zaruke sa biznismenom François-Henri Pinaultom – vjeruje da se ne bi trebao vršiti pritisak na žene da stupaju ranije u brak.

"Majčinstvo nije za svakoga", rekla ja Salma. "Jeste za mene, ali nema razloga požurivati žene da rađaju djecu. Društvo misli da ako nemate djecu, niste uspjeli u životu kao žena, čak iako ste direktor neke kompanije. Morate biti lijepe, pametne, mršave, visoke, bogate, uspješne na svom poslu, udate za pravog čovjeka i imate genijalnu djecu!''.

Salma je izvršni producent američke hit TV serije "Ugly Betty" i upravo je oformila vlastitu produkcijsku kompaniju sa studijom MGM koja će podržavati latino projekte.