NTV Hayat
2

Sadržajni i edukativni ramazanski program

Sarajevo-x.com
Povodom predstojećeg mjeseca Ramazana Televizija Hayat i ove godine spremila je poseban program sa sve vjernike, kazala je za naš portal Mirela Franković, glasnogovornica NTV Hayat.

"Ovogodišnji ramazanski program će biti sadržajni, edukativan, ali i zanimljiv. Naši gosti bit će brojni uvaženi vjerski autoriteti s kojima ćemo elaborirati različite islamske teme, a o pitanjima koja zanimaju savremene muslimane modernog doba govorit će i brojne ličnost iz javnog društvenog života naše zemlje, ali i regiona", pojasnila je Mirela.

Domaćice će svakodnevno dobivati korisne kulinarske savjete i male tajne pomoću kojih i njihova trpeza može postati mnogo bogatija.

"Putovat ćemo u mnoge bh. gradove, ali i u Zagreb, Beograd, Istanbul i posjetiti brojne poznate osobe, istaknute, uspješne pojedince u sredinama u kojima žive, upoznati gledateljstvo i sa njihovim porodicama, te načinom na koji njeguju i čuvaju tradiciju i običaje muslimanskog blagdana Ramazana", naglašava Franković.

Svakog dana u dva studija TV Hayat smjenjivaće se brojni gosti uz domaćine Arduanu Kurić, Aidu Mahmutović, Faruka Čaluka i Adnana Rondića.

Ramazanski program počinjat će u Program 18.45 sati i trajat će sve do 20 sati.

"Zbog Ramazana biće pomjeren i termin emitovanja vijesti za 18 sati", dodala je Franković.