Hit iz 90-ih
3k

"Sabrina, vještica tinejdžerka" i mačak Salem vraćaju se na male ekrane

Klix.ba
Popularni hit iz 90-ih godina "Sabrina, vješica tinejdžerka" vraća se na male ekrane, ali kao dugometražni film, što će posebno razveseliti sve one koje su uživali u magičnim trikovima glavne protagonistice Melisse Joan Hart, njenim tetkama, mačku Salemu...

Naime, popularna priča koja je vještičarenje učinila zanimljivijim još prije Harryja Pottera dobit će remake na televizijskoj mreži CW. Na projektu koji će donijeti nove avanture Sabrine Spellman radi i kuća Warner Bros.

Scenarij za nadolazeći film pisat će reditej Roberto Aguirre Sacasa, a još nije poznato kada počinje snimanje niti ko će se sve pojaviti u filmu. U legendarnoj seriji koja je emitirana u sedam sezona, Joan Hart je glumila sa Nickom Bakayem koji je darovao glas njenoj mački Salem, Caroline Rheaom, Beth Broderick i Nateom Richertom.

"Sabrina, vještica tinejdžerka" je serija o uobičajenim adolescentskim problemima jedne djevojke kojoj se život okreće naglavačke kada otkrije da posjeduje veštičije moći.

Osim fantastičnih dijelova, serija je obrađivala životne dileme i aktuelne teme, odnosno život tinejdžerke s magičnim moćima u srednjoj školi, a kasnije i na fakultetu.