Uz Margot Robbie
26

Ryan Gosling bi mogao tumačiti ulogu Kena u novom filmu o kultnoj Barbie lutki

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ryan Gosling mogao bi glumiti Kena u predstojećem filmu zasnovanom na kultnoj Mattelovoj lutki i tako se priključiti Margot Robbie koja će glumiti upravo Barbie.

Prema Deadlineu i The Hollywood Reporteru, glumac iz "La La Landa" je u "finalnim pregovorima" za preuzimanje uloge. Mediji su objavili da je Gosling prvobitno odbio ulogu u filmu zbog svog gustog rasporeda, ali je kasnije ipak iskazao interesovanje nakon što je projekat odložen, a studio je "ostao uporan" u pogledu njegovog učešća.

Film "Barbie" producirat će Margot Robbie i njena producentska kuća LuckyChap Entertainment, a glumica će istovremeno igrati glavni lik. Mattel Films i Warner Bros će također producirati film.

Greta Gerwig i Noah Baumbach, dvojac poznat po neobičnim dramama koje vole kritičari, napisali su scenario za projekat, a Gerwig će se naći i u ulozi rediteljice.

Detalji radnje za sada su nepoznati, ali s obzirom na Gerwigino iskustvo u režiji, može se očekivati da ovo neće biti tipičan pogled na priču o lutki.

Kada se radi o Goslingu, ova uloga bi mogla biti jedna od zanimljivijih u posljednjih nekoliko godina i sigurno će obradovati obožavatelje koji nisu sigurno oko toga šta mogu očekivati od ovog projekta.

Glumac nominovan za Oscara nedavno je završio produkciju Netflixovog akcionog filma "The Gray Man" u režiji braće Russo, u kojem glumi uz Chrisa Evansa.