{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Russel Crowe – novi šerif u gradu

S
2.2.2007. u 14:35
0
0
Russel Crowe – novi šerif u gradu
0
Russel Crowe – novi šerif u gradu
Universal Pictures je uspio dobiti prava za snimanje filma o temi legende o Robinu Hoodu, gdje će Russell Crowe glumiti šerifa od Nottinghama.
Scenarij je izgrađen na priči o šerifu koji istražuje niz ubistava za koje je optužen Robin Hood.

Projekat su pokrenuli Ethan Reiff i Cyrus Voris, tvorci serije "Sleeper Cell", a producent je kompanija Imagine Entertainment.

„Najveća snaga scenarija je u jednostavnoj ideji da se ispriča priča o Robinu Hoodu, ali tako da šerif bude pozitivna ličnost“, izjavio je Reiff.

Za autorska prava natjecale su se filmske kompanije Universal, Warner Bros, New Line Cinema, Regency, DreamWorks i Columbia, a ovo je definitivno jedan od najvećih filmskih ugovora posljednjih godina. Reiff i Voris će inkasirati milionski iznos, a izvori navode da će Crow za ulogu dobiti 20 miliona dolara i 20 posto od zarade filma.

Ridley Scott, Bryan Singer i Sam Raimi se navode kao potencijalni redatelji filma, a studio želi da film uđe u produkciju do kraja godine.

Ovo je samo jedan u nizu velikih poslova za Universal u zadnje vrijeme, jer su prošle sedmice osigurali prava za snimanje filma prema članku iz New York Timesa o grupi izbjeglica koji se bave nogometom. U oktobru prošle godine, Universal je platio čak 42,5 miliona dolara za vlasništvo nad narednim filmom Sache Barona Cohena, koji će uslijediti nakon velikog uspjeha filma „Borat“.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: