Drugačiji pogled
100

Rusi objavili trailer za svoju verziju Černobila, pojavljuju se i američki špijuni

L. K.
Foto: Amalgama studio
Foto: Amalgama studio
Ruska državna televizija prikazivat će seriju o katastrofi koja se dogodila u Černobilu, a prema onome što prikazuju u traileru serija će biti dosta drugačije od one koju je snimio HBO.

Iako se serija Černobil plasirala na sami vrh IMDB-jeve liste najbolje ocjenjenih serija, u Rusiji nije naišla na dobre reakcije. Ustvari, iz Rusije su netom nakon emitiranja prve epizode američke verzije serije najavili kako će oni snimiti svoju verziju kako bi pokazali alternativni pogled na cijelu situaciju.

Kako prenosi Lad Bible, u ruskoj verziji serije moći ćemo vidjeti i američkog špijuna kojeg je poslala CIA, a serija će se također zvati Černobil.

Seriju režira Aleksej Muradov i tvrdi kako će dati sve od sebe da serija prikaže šta se zaista dogodilo u Pripjatu. Serija je snimana u Bjelorusiji, a svjetlo dana trebala bi ugledati do kraja ove godine, a trailer još uvijek nije dostupan na YouTubeu.

"Postoji teorija da su se Amerikanci infiltrirali u Černobil, a mnogi historičari ne poriču da je na dan eksplozije u postrojenju bio agent neprijateljske obavještajne agencije", rekao je Muradov.