Film/TV
3

"Rock zauvijek" i "Lovci na glave" predvode repertoar Cinema Cityja

Klix.ba
U novoj filmskoj sedmici Cinema City na repertoar donosi visokoprofilni mjuzikl "Rock zauvijek", oživljava program Art House početkom prikazivanja hit trilera "Lovci na glave" te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za filmsku završnicu popularne TV serije "Larin izbor: Izgubljeni princ".

Program Cinema Cityja od 21. juna, pored animiranog blockbustera "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi", koji je u prvih 10 dana prikazivanja na svjetskim kinoblagajnama inkasirao gotovo 300 miliona dolara, a koji je u prvom vikendu u 3D sinhronizovanoj i 2D titlovanoj verziji vidjelo više od 2000 gledatelja svih generacija, predvodi mjuzikl "Rock zauvijek" (Rock of Ages).

U pitanju je filmska adaptacija hit broadwayskog mjuzikla, koji je prema istoimenoj knjizi Chrisa D'Arienza prvi put postavljen na pozornicu 2009. godine te je vrlo brzo osvojio publiku sjajnim soundtrackom najvećih hitova '80-ih grupa Jon Bon Jovi, Poison, Europe i Twisted Sister, kao i vrlo neobičnom postavkom u kojoj glumci stalno direktno komuniciraju sa gledateljima.

Film, koji je proteklog vikenda otvoren na trećem mjestu američke top-liste sa zaradom od 15 miliona dolara, rediteljski potpisuje autor blockbuster mjuzikla "Lak za kosu" i hit TV serije "Glee" Adam Shankman, dok u naslovnim ulogama gledamo mladi i atraktivni par koji čine Julianne Hough, zvijezda hit mjuzikla "Footloose" i "Burlesque" te Diego Boneta, junak nove postave popularne TV serije "90120".

U sporednim ulogama filma, koji ne nudi ništa osim prave zabave, gledamo dobitnicu Oscara za hit mjuzikl "Chicago" Catherine Zeta-Jones, veterana Aleca Baldwina, vrlo popularnog britanskog komičara Russella Branda te velikog Toma Cruisea u izuzetno karizmatičnoj izvedbi rock zvijezde Staceea Jaxxa.

Radnjom smješten u Los Angeles 1987. godine, film govori o Drew i Sherrie, dvoje mladih ljudi, koji dolaze u veliki grad kako bi ispunili svoje snove i postali muzičke zvijezde. U pozadini priče je očuvanje najpoznatijeg rock kluba u Los Angelesu uz pomoć najveće zvijezde tog vremena Staceea Jaxxa...

Sa druge strane, za ljubitelje vrhunskih filmskih ostvarenja Cinema City od 21. juna u okviru programa Art House donosi hit triler "Lovci na glave" (Headhunters). Riječ je o fimskoj ekranizaciji istoimenog bestseller romana najpopularnijeg evropskog pisca trilera, Norvežanina Joa Nesboa, tvorca klasika "Crvendać", koji je krajem prošle godine postao najgledaniji norveški film svih vremena.

Film, koji sadrži eskplicitne scene seksa i nasilja te se zaista ne preporučuje mlađima od 16 godina i osobama slabih živaca, rediteljski potpisuje Morten Tyldum, dok se u naslovnim ulogama, osim Aksela Hennia, najpopularnijeg glumca u Norveškoj, pojavljuju prelijepa Synnove Macody Lund i junak planetarno popularne TV serije "Igra prestolja" Nicolaj Colster-Waldau.

Hennie u filmu igra Rogera Browna, najuspješnijeg norveškog agenta za zapošljavanje, kome život na visokoj nozi omogućava krađa umjetnina, posao kroz koji upoznaje Clasa Grevena. Na putu ostvarenja finansijske nezavisnosti planira svoju, do tada najveću pljačku, koja će ubrzo ugroziti njegov status, brak, ali i život... Cinema City podsjeća sve posjetioce da je za sve projekcije programa Art House cijena ulaznica i dalje jedistvena, 4 KM.

Cinema City od 21. juna, zbog velikog interesa dama za priču koja će donijeti rasplet sudbina porodica Lare i Jakova, počinje pretprodaju ulaznica za dugo očekivanu filmsku završnicu regionalne blockbuster TV serije "Larin izbor: Izgubljeni princ", koja naredne sedmice, 28. juna, nastavlja održavanje mjeseca ženskih filmova za vrijeme trajanja Evropskog prvenstva u nogometu. Za mlađe generacije gledatelja, od 28. juna na repertoaru će se naći film, koji potpuno odgovara vrućim ljetnim danima, nastavak hit 3D horora "Pirahna 3DD".

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede, u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodica može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po zaista vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o promotivnoj usluti Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City, svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.