Film/TV
20

Robin Williams se objesio, čeka se zvanična potvrda policije

Klix.ba
Robin Williams (Foto: EPA)
Robin Williams (Foto: EPA)
Nakon što je danas cijeli svijet potresla vijest o smrti holivudske legende Robina Williamsa, za kojeg je policija odmah kazala da sumnjaju na samoubistvo, posljednje informacije u američkim medijima govore kako je Williams sebi oduzeo život vješanjem.

Robin Williams je izvršio samoubistvo vješanjem u svojoj kući, navodi TMZ pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Isti portal navodi da porodica nije pronašla bilo kakvo oproštajno pismo te da se čini kako ga glumac nije ni ostavio.

TMZ navodi kako im je rečeno da se glumac objesio unutar svoje kuće, gdje je i pronađen mrtav, a ne u garaži kako je ranije objavljeno.

Isti portal je javio kako će policija danas održati konferenciju za medije na kojoj će biti obznanjeno više detalja o smrti glumca.

Mediji navode kako je njegovo Williamsovo tijelo pronašla njegova lična asistentica. Williamsova supruga Susan je u ponedjeljak ujutro otišla obaviti neke poslove, a nakon nje je došla glumčeva asistentica. Prvo je kucala na vrata, a potom na prozor, ali budući da niko nije otvarao niti se bilo ko čuo unutar kuće, asistentica je ušla unutra i vidjela mrtvo tijelo.

Williams se već neko vrijeme borio s ovisnošću o narkoticima i alkoholu, a nedavno je bio i na odvikavanju u jednom od centara. Njegov glasnogovornik je ranije danas kazao kako je glumac bio u teškoj depresiji.