Film/TV
91

Robin ili Robbie Wiliams, ko je umro: Obrukale se i neke poznate ličnosti

Klix.ba
Robbie i Robin Williams
Robbie i Robin Williams
Nakon vijesti da je slavni oskarovac Robin Williams mrtav koja je jutros šokirala cijeli svijet, a naročito fanove ovog filmskog velikana, na društvenim mrežama, a naročito Twitteru, nastala je prava zbrka.

Zbog sličnosti glumčevog imena sa imenom pjevača Robbieja Williamsa, mnogi su u prvi mah pomislili da je bivši član grupe Take That mrtav, a bilo je i onih koji su namjerno stvarali zbrku.

Veliki je bio broj tweetova u kojima je stajalo "RIP Robbie", mada se moglo vidjeti i to na neki namjerno zbijaju neslane šale na račun tragično preminulog glumca i popularnog pjevača.

Međutim, bilo je i među poznatim osobama onih koji su stvarno mislili da mrtav Robbie umjesto Robina.

Španski premijer Mariano Rajoy ispravno je napisao ime, ali je bio ubijeđen da se radi o pjevaču pa je na svom Twitter profilu izrazio saučešće porodici i kolegama i poručio da će Robinove "pjesme ostati generacijama koje dolaze".

Istu grešku je napravio i slavni nogometaš Sergio Ramos. On je također na Twitteru izrazio žaljenje zbog smrti Robina Williamsa, ali i dodao da su mu se "uvijek mnogo sviđale njegove pjesme".

Robin Williams je bio veliki glumac, veliki čovjek, istinska filmska zvijezda uz čije smo filmove često plakali i smijali se. Također, dobro je i pjevao, ali nije bio pjevač kako su to neki danas napisali na društvenim mrežama.