Film/TV
0

Robert Downey Jr. uskoro u ulozi kauboja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glumac Robert Downey Jr. je u pregovorima da glumi u filmu “Cowboys & Aliens”, koji nastaje u produkciji Dream Worksa i Universala. Radi se o filmu, mješavini žanra naučne fantastike i westerna. Očekuje se da bi film mogao imati premijeru 2010. godine.

Riječ je o prvom filmu nakon “Iron Mana”, filmskog studija Marvel Studios, koji je dosad ostvario zaradu od 500 miliona američkih dolara. Naredni film velikana filmskog platna, Roberta Downeya je komedija “Tropic Thunder”, čija premijera se najavljuje za mjesec august. Odmah poslije ovog filma bit će prikazana drama “Soloist” u novembru. Oba ostvarenja su nastalu u produkciji Dream Worksa.

“Cowboys & Aliens” je nastao na osnovu grafičke novele autora Freda Van Lentea i Andrewa Foleya, a originalna ideja pripada Rosenbergu. Okosnicu priče čini bitka između plemena Apači i doseljenika na Divljem zapadu, objavio je Reuters.

Priča povlači paralelu između pokušaja američkih imperijalista da se koriste naprednim tehnološkim mogućnostima kako bi pokorili Indijance s jedne strane i napadima vanzemaljaca na zemljane, koji se moraju udružiti kako bi preživjeli udare, s druge strane.