Završeno snimanje "Killing Seasonsa"
0

Robert de Niro i John Travolta kao veterani rata u BiH

Klix.ba
John Travolta i Robert de Niro na nedavnom ljetovanju u Grčkoj
John Travolta i Robert de Niro na nedavnom ljetovanju u Grčkoj
Proslavljeni holivudski glumci John Travolta i Robert de Niro su završili snimanje filma "Killing Seasons" o dvojici ratnih veterana, koji su bili na ratištima u Bosni i Hercegovini.

Film, koji je sniman u divljinama američkih Rocky planina, je priča o dvojici ratnih veterana, koji su učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini.

De Niro glumi Benjamina Forda, američkog vojnika koji se borio na prvim linijama za vrijeme agresije na našu zemlju. Nakon što je rat završen, umoran od svega, Ford se povlači u udaljenu kolibu u šumi, pokušavajući potisnuti bolna sjećanja iz rata.

Drama počinje kada u šumu dolazi Emil Kovač (John Travolta), bivši srpski vojnik, koji ima neraščišćene račune sa Fordom. Ono što slijedi je igra mačke i miša, u kojoj njih dvojica vode svoj lični treći svjetski rat.

Kako se film približava kraju, stare rane se otvaraju, potisnuta sjećanja isplivavaju na površinu, a dugo skrivane tajne Forda i Kovača se otkrivaju.

Podsjećamo, John Travolta je krajem prošle godine boravio u našoj zemlji radi, kako je tada kazao, istraživanja za svoj novi film. Iako se spekulisalo da bi film dijelom mogao biti snimljen u BiH, to se nije dogodilo.

"Killing Seasons" je prvi zajednički projekt dvojice proslavljenih holivudskih glumaca. Režiju potpisuje Mark Steven Johnson, a scenarij je djelo Evana Daughertyja. Film će se u kinima naći sljedeće godine.