{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rimske crkve zabranile snimanje filma "Anđeli i demoni"

S
17.6.2008. u 09:50
0
0
Rimske crkve zabranile snimanje filma "Anđeli i demoni"
0
Rimske crkve zabranile snimanje filma "Anđeli i demoni"
Foto: Reuters
Italijanska katolička crkva je odbila dozvoliti da se novi film, koji treba biti utemeljen na romanu Dana Browna, snimi u crkvama u Rimu nakon što je autorov roman “Da Vinčijev kod” i film razljutio Vatikan.
“Anđeli i demoni”, film u kojem uloge tumače Tom Hanks i Ewan McGregor, je utemeljen na romanu koji prethodi Brownovom bestseleru. Radnja se odvija u Rimu i u Vatikanu.

Snimanje je počelo ovog mjeseca u nekim od najpoznatijih dijelova grada kao što je Piazza Navona i Piazza del Popolo, ali je ulazak u crkve Santa Maria del Popolo i Santa Maria della Vittoria bio zabranjen.

Dvije poznate rimske crkve su među 700 religioznih mjesta koja se nalaze u posjedu talijanskog Minstarstva unutrašnjih poslova i kojima upravlja talijanska crkva.

Glasnogovornik nadbiskupije Marco Fibb je izjavio da je ministarstvo unutrašnjih poslova primilo zahtjev filmskih producenata da koriste crkve. Ministarstvo unutarnjih poslova je pitalo nadbiskupiju za mišljenje koje je bilo negativno.

“Ne mislim da bi nas direktno pitali zato što znaju šta bi odgovor bio” rekao je Fibbi za Reuters.

“Da Vinčijev kod” je razbjesnio Vatikan i neke katolike zbog fabule o Isusu koji je oženio Mariju Magdalenu i s njom imao djecu, stvarajući krvnu liniju koju su dužnosnici Crkve držali tajnom stoljećima.

Kršćani vjeruju da se Isus nikad nije ženio, da je bio žrtvovan i da je uskrsnuo iz mrtvih.

Santa Maria del Popolo je dom dvama remek-djelima slikara Caravaggia, “Uskrsnuće sv. Petra” i “Razgovor sv. Pavla”, objavio je Reuters.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: