"The Last Duel"
18

Ridley Scott okrivio omladinu i mobitele za neuspjeh svog novog filma

L. K.
Ridley Scott (Foto: EPA-EFE)
Ridley Scott (Foto: EPA-EFE)
Poznati američki reditelj Ridley Scott je krajem oktobra predstavio svoj film "The Last Duel", koji nije izazvao veliki interes publike, za šta je on okrivio mlađe generacije i novu tehnologiju.

Scott je u intervjuu za WTF podcast govorio o svojoj dugogodišnjoj karijeri i dva filma koja je predstavio krajem ove godine - "The Last Duel" i "House of Gucci".

Film je tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio 27 miliona dolara u kinima širom svijeta, što je vrlo malo s obzirom na to da je budžet filma iznosio 100 miliona dolara. Scott je istakao kako je produkcija filma odradila fenomenalan posao s promocijom te kako oni nisu krivci za činjenicu da priča o filmu nije doprla do većeg broja ljudi.

"Današnja publika je odrasla koristeći j***** mobitele. Milenijalci ne žele čuti za nove stvari drugim putem, slušat će jedino ako im se obratite kroz mobitele", rekao je.

Dodao je kako i iz ovog iskustva, kao i mnogih drugih, nosi važne lekcije koje će mu poslužiti u daljnjem radu: "Ne možemo uvijek pobjeđivati. Nikad se nisam kajao ni zbog jednog filma koji sam snimio, naučio sam kritički sagledati svoj rad. Nastavljam dalje, neću se osvrtati i previše razmišljati o ovom projektu".

Glavne uloge u filmu "The Last Duel" ostvarili su Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer i Ben Affleck.