Film/TV
0

Riddick "pomeo" američki box office u prvom vikendu prikazivanja

Klix.ba
Antiherojski spektakl "Riddick" našao se na prvom mjestu američkog box officea, skinuvši "Lee Daniels' The Butler", koji je tu poziciju držao čitave tri sedmice.

"Riddick" je posljednji nastavak SF franšize sa Vinom Dieselom u glavnoj ulozi, a tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio je 18,7 miliona dolara. "Lee Daniels' The Butler" je u svojoj četvrtoj sedmici zaradio 8,9 miliona dolara, odnosno 92 miliona dolara od svoje premijere.

Na trećoj poziciji našla se dramska komedija "Instructions Not Included" Eugenia Derbeza o meksičkom playboyu. Film je zaradio 8,1 milion dolara.

Četvrto mjesto je zauzela komedija "We're the Millers" sa 7,9 miliona, a peto Disneyev animirani film "Planes", spin-off Pixarovog hita "Cars", sa 4,3 miliona dolara.

U prvih 10 našli su se i "One Direction: This is Us", "Elysium", "Blue Jasmine", "Percy Jackson: Sea of Monsters" i "The World's End".

Podsjetimo, u treće nastavku SF franšize Vin Diesel reprizira svoju ulogu odbjeglog osuđenika Riddicka, za kojim tragaju lovci na glave.