Film/TV
0

Revija Vrhunskog Filma 2004

Sarajevo-X
Tropik film&video i Obala Art Centar predstavljaju Reviju Vrhunskog Filma 2004.

Od 10.06. (četvrtak) projekcijom filma Bowling For Columbine režisera Michael Moore-a (*Oskar 2003) u Sarajevu počinje jedinstvena filmska revija.

Na ideju za pokretanje revije organizatori su došli vođeni potrebom publike za profiliranim ostvarenjima ili jednostavno potrebom za prikazivanjem filmova sa art pristupom. Radi spomenutog, revija se simbolično otvara vrhunskim dokumentarcem u kojem ovogodišnji pobjednik festivala u Cannesu istražuje korijene nasilja, sve prisutnijeg u SAD-u.

U više od mjesec dana (10.06-11.07) imat ćete prilliku pogledati trinaest višestruko nagrađivanih filmskih ostvarenja koja će se smjenjivati u izrazito intenzivnom rasporedu. Revija Vrhunskog Filma 2004 ponudit će žanrovski vrlo šarolik repertoar (šokantni Irreversible, oskarovac Nowhere in Africa, uzbudljivi 21 Grams, efektan Underworld…)

Kada je riječ o rasporedu, isti možete downloadati ovdje (.doc) zajedno sa informacijama za svaki film u sklopu revije. Filmovi se na repertoaru smjenjuju svaki drugi ili treći dan(vikend projekcije).

Termini svih filmova su fiksni: 19.00 i 21.00 kao i lokacija Kino Meeting Point. Jedini je izuzetak, film Nowhere in Africa koji će zbog svog trajanja biti prikazan u 19.00 i 21.15.