Značajna ostvarenja
368

Retrospektiva filmova Armina Omerovića u Zagrebu, bit će prikazani i dijelovi filma "Salavation"

Piše: El. Lj.
U Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu će 10. marta biti prikazana retrospektiva filmskih uradaka mladog bh. glumca Armina Omerovića. Premijerno će biti prikazani i kadrovi iz kratkog filma "Salavation" kojeg je Omerović, pod rediteljskom palicom Orkenbeka Bejsenbaja, diplomanta sa prestižne Beijing Film Academy, snimao prošle godine u Kini.

"Program će se sastojati iz tri dijela. U jednom dijelu će biti prikazana retrospektiva mojih filmskih uradaka. Tako će publika imati priliku pogledati kadrove iz filmova 'Armin', 'Halimin put', 'Mrtve ribe', 'Počivali u miru', 'Salavation', ali i iz serije 'Čista ljubav'. Osim toga bit će upriličen razgovor sa posjetiocima koji će imati priliku postavljati pitanja, a Alma Subašić će izvesti komplilaciju sevdalinki", rekao je Omerović.

TRAILER《拯救》预告片 from Vicky Luo on Vimeo.

Prvi put će biti prikazani kadrovi iz filma "Salavation". Ovaj film je priča o prijateljima i komšijama Bošnjacima i Srbima koje rat odvede na suprotne strane. U jednoj akciji momak Ivan, kojeg glumi beogradski glumac s adresom u Kini Pavle Kujunđić, pokuša spasiti Fatimu i Faruka koje su utjelovili Minka Muftić i Armin Omerović.

Osim Armina Omerovića, u filmu ćemo vidjeti i bh. glumicu Minku Muftić, a dio ekipe je i scenograf iz BiH Vedran Hrustanović.

Postoji mogućnost da ovaj film postane dugometražni, a u tom slučaju bi bio sniman na području Bosne i Hercegovine.

Organizator ovog događaja je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.