Film/TV
2

Resident Evil: Osveta i Medo u novoj filmskoj sedmici Cinema Cityja

Klix.ba
Svi posjetioci multipleksa Cinema City uživali su u još jednoj uspješnoj filmskoj sedmici, koju su predvodili aktuelni naslovi, historijski triler "Koriolan" (Coriolanus), i horor snimljen po istinitoj priči "Opsjednuta" (The Possesion).

U novoj filmskoj sedmici, od 13. do 19. septembra, Cinema City donosi samo najbolja filmska ostvarenja.

Za sve ljubitelje dobrih SF horora, u Cinema Cityju od 13. septembra slijedi svjetska premijera poznatog hita "Resident Evil: Osveta" (Resident Evil: Retribution), u kojem je uloga Alice pripala zanosnoj Milli Jovovich.

Alice nastavlja svoju potragu za preostalim preživjelim kako bi ih spasila od njihove zlokobne sudbine. Svijet je uništen virusnim infekcijama koje ljude pretvaraju u krvoločne zombije, a parazit Las Plagas, najokrutniji do sada, prijeti uništenju čitavog čovječanstva zauvijek. Odbrojavanje je počelo. Posljednja i jedina nada ljudske rase je Alice, koja ide u potjeru za odgovornim za izbijanje epidemije koja je vodi od Tokija do New Yorka, Washingtona i Moskve. Pogledajte peti nastavak poznatog ostvarenja u modrenoj 3D tehnologiji, jer zlo postaje globalno u Cinema Cityju od 13. septembra.

Od poznatog tvorca hit serije "Porodični čovjek" dolazi urnebesna komedija "Medo" (Ted). U ovoj izvanrednoj kombinaciji igranog filma i kompjuterske animacije, koja dolazi na veliko platno, priča govori o Johnu, odraslom čovjeku koji živi sa plišanim medom, kojeg je dobio za Božić.

Iznenađenje biva još veće nakon što obična dječija želja oživi omiljenog plišanog medu preko noći. Tada nastaju problemi. John dolazi u situaciju da mora birati između svog plišaog prijatelja i djevojke sa kojom je u vezi četiri godine. Provjerite da li će se John razdvojiti od svog voljenog plišanog mede u Cinema Cityju od 13. septembra.

Pretprodaja kinoulaznica za filmove "Resident Evil: Osveta" i "Medo" počinje od 11. septembra na blagajnama Cinema Cityja.

U narednog filmskoj sedmici, od 20. do 26. septembra Cinema City najavljuje svjetsku premijeru 3D akcionog SF trilera "Dredd" (Dredd), remake filma "Judge Dredd", snimljenog po istoimenom legendarnom stripu.

Kad zakon postaje korumpiran možete pogledati u novom kriminalističkom trileru, "Bez zakona" (Lawless), snimljenom po istinitoj priči, u Cinema Cityju od 20. septembra.

Broj za telefonske rezervacije je 033/567-267, a pozvati ih možete svakog radnog dana u periodu od 10 do 13 sati.

U ponudi je i Family combo sa raznovrsnim sadržajem od četiri Coca Cole 0,33 l i dvoje srednjih kokica po cijeni od 10 KM. Ponuda važi za svaku srijedu u okviru Cinema City Family daya.

U Event centru možete kreirati događaj prema svojim potrebama u moderno uređenim dvoranama i s vrhunskom opremom. Za sve dodatne informacije pozovite na broj telefona 033/567-233.

Započnite dan u Caffe Baru Cinema City i uživajte u njihovoj ponudi, uz dnevnu štampu, ugodnu atmosferu i bežični internet. To može biti vaš mirni kutak za razgovore s prijateljima, partnerima ili možda mjesto novih poslovnih mogućnosti.

Sve informacije o uslugama Cinema Cityja, terminima filmova na redovnom repertoru, kao i najavama nadolazećih filmova možete dobiti na info brojeve 033/567-230 i 033/567-288, ili na našoj poznatoj web stranici www.cinemacity.ba. Sve druge upite možete poslati i na info e-mail: info@ cinemacity.ba.