Film/TV
0

"Resident Evil" i "Medo" u multiplexu Ekran u Zenici

Klix.ba
Filmski program Family Centra Ekran od 13. septembra predvodi svjetska 3D premijera "Resident Evil: Retribution" (Resident Evil: Osveta) što je službeni naziv pete post apokaliptične epizode bazirane na čuvenoj Capcomovoj horor video igri.

Ovog puta Alis (Mila Jovović) nastavlja svoju potragu širom planete za odgovornim ljudima iz Umbrelle koji su propagirali smrtonosni virus. Ali stvari se ne odvijaju kako je planirala i suočit će se poznatim licima.

Smrtonosni T-virus Umbrella korporacije nastavlja da uništava Zemlju gdje je ljudska civilizacija desetkovana. Populacija se pretvorila u armiju krvožednih zombija. Posljednja nada ljudskog roda, Alis se budi u tajnom kompleksu Umbrelle i tamo otkriva detalje svoje tajanstvene prošlosti. Kreće u potjeru za odgovornim za smrtonosnu pandemiju koja će je odvesti na četiri kraja svijeta: Tokio, New York, Washingtom i Moskvu.

Ali jedno neočekivano otkriće će pokolebati njena dosadašnja uvjerenja Potpomognuta starim saveznicima kao i novim poznanicima, Alis mora da se bori da bi preživjela u svijetu kome prijeti propast i pokuša da pronađe lijek za pandemiju.

Termini projekcija svaki dan od 16:00,18:30 i 20:45 sati.

Sa druge strane, pogledajte najzabavniji film godine, komediju koja je pomjerila sve granice,"Medo" (Ted). Tvorac animirane serije "Family Guy", Set Mekfarlan donosi svoj prepoznatljiv humor koji pomjera granice po prvi put na veliko platno.

On se našao u ulozi scenariste, reditelja i pozajmljuje glas glavnom junaku Tedu u filmu "Medo". U ovoj urnebesnoj komediji koja je kombinacija igranog filma i kompjuterske animacije, on priča priču Johna Bennetta (Mark Valberg), odraslog čovjeka koji mora da riješi pitanje voljenog plišanog mede koji je oživio kao posljedica dječije želje i od tad odbija da se odvoji od njega.

Termini projekcija svaki dan od 15:00,17:00,19:00 i 21:00 sat.