Cinema City
0

"Red Cliff" - poslastica za filmske sladokusce

Sarajevo-x.com
Nakon velikog uspjeha sa promotivnom akcijom za Noć vještica, koja je 31. oktobra u multipleks privukla preko 1.700 ljubitelja filma, Cinema City od 5. novembra nastavlja sa sezonom horor filmova. Program Cinema Cityja, pored vrlo popularnog naslova "Slagalica strave 6", koji je u prvih pet dana prikazivanja imao preko 1.000 gledatelja, predvode dva nastavka kultnih serijala "Put bez povratka 4" i "Noć vještica 2".

"Final Destination 4" rediteljski potpisuje tvorac drugog dijela serijala, popularni kaskader i autor David R. Ellis, dok glumačku ekipu predvode mlade zvijezde Bobby Campo, Krista Allen, Nick Zano i Mykelti Williamson. Film koji je na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od gotovo 70 miliona dolara te u susjednoj Hrvatskoj ostvario rezultat od preko 20.000 gledatelja govori o mladiću Nicku koji pretskazanjem od smrti na automobilskoj utrci spašava grupu prijatelja, ali to je tek početak.

Budući da se njegove slutnje nastavljaju, a preživjeli iz nesreće počinju jedan po jedan umirati – i to na sve brutalnije načine – Nick mora pronaći način da jednom zauvijek umakne smrti kako i on ne bi otišao na put bez povratka.

Sa druge strane "Noć vještica 2" je novo ostvarenje kultnog rokera i reditelja Roba Zombiea, koji je tvorac originalnog filma novog serijala koji je nastao od remek djela Johna Carpentera iz 1978. godine. Ovaj put u naslovnim ulogama gledamo sjajnog britanskog veterana i junaka Paklene Pomoranđe Malcolma McDowella i Brada Douriffa, proslavljenog ulogom u serijalu "Gospodar prstenova", dok novog Micahela Myersa na velikom ekranu oživljava mladi Tyler Dane.

Michael Myers je i dalje na slobodi i ne manje opasan. Nakon propalog pokušaja da dođe do svoje mlađe sestre u njihovoj staroj kući, Laurie Strode je odmah odvedena u bolnicu na liječenje od rana koje joj je nanio brat prije par sati. Michael nije daleko i nastavit će svoju akciju ubijanja za "Noć vještica" dok ne dobije nazad svoju sestru...

Pored horora, Cinema City od 5. novembra na repertoar donosi pravu poslasticu za filmske sladokusce sa novim remek djelom proslavljenog kineskog reditelja Johna Wooa, tvorcem klasika "Face Off" i "Nemoguća misija 2", a u pitanju je spektakl "Crvena stijena" (Red Cliff). Radnja filma "Crvena stijena" odvija se 208. godine u Kini tokom vladavine dinastije Han. Uprkos tome što je zemljom vladao car Han Xiandi, Kina je bila podijeljena na mnoge zaraćene države. Ambiciozni premijer Cao Cao šalje vojsku od osamsto hiljada vojnika i dvije hiljade brodova na rijeku Yangtze preko puta "Crvene stijene" i tabora saveznika gdje će se odviti odsudna bitka epskih razmjera.

Za najmlađe gledatelje Cinema City spremio je novo iznenađenje u vidu porodične komedije "Hannah Montana", u kojoj u naslovnoj ulozi gledamo najveću tinejdžersku zvijezdu Amerike, glumicu i pjevačicu Miley Cyrus. Rediteljsko ostvarenje Petera Chelsoma, tvorca sjajnog mjuzikla "Da li ste za ples?" koje je samo na američkim kino blagajnama inkasiralo preko 80 miliona dolara govori o tinejdžerki Miley Stewart.

Ona pokušava žonglirati školske obaveze i prijatelje uz svoj tajni život pop zvijezde; no kada brzo rastuća popularnost Hanne Montane ugrozi ostatak njenog života, ona razmišlja da se prepusti. Stoga je njen otac odvodi kući, u Crowley Corners u Tennesseeju, na dozu stvarnog života, čime započinje pustolovina puna zabave, smijeha i ljubavi kakvu niti Hannah Montana nije mogla zamisliti.

Cinema City za sve ljubitelje blockbuster literarnog i filmskog serijala "Sumrak" najavljuje i početak prodaje ulaznica za Svjetsku premijeru drugog nastavka romantične sage "Mladi mjesec". Za ponoćnu premijeru filma 20. novembra ulaznice se od 5. novembra mogu kupiti na blagajnama multipleksa. Sve informacije oko ponoćne premijere, filmovima, programu i svim uslugama Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 230.