Ulaz slobodan
0

"Re:Generacija" nastavlja bh. turneju, slijede projekcije u Doboju, Banjoj Luci i i Kotor Varošu

Klix.ba
Dokumentarni film "Re:Generacija" u režiji Emira Kapetanovića nastavlja bh. turneju nakon velikog uspjeha kojeg je ostvario u prošloj godini. Osim filmskih projekcija bit će održane i zanimljive debate na temu prošlosti i budućnosti mladih u BiH.

Prve projekcije filma u ovoj godini bit će održane 24. januara u 19 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj, 25. januara u 18:30 sati u Pozorištu mladih Banja Luka i 26. januara u 16 sati u Kino sali Kotor Varoš.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Ovaj izuzetno emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je u produkciji Udruženja Magacin Kabare i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u okviru istoimenog USAID-ovog projekta "re:Generacija".

Ovo je ujedno i prvi bh. film koji je prikazan u sjedištu UN-a u New Yorku čime je svijetu poslana i jedna drugačija poruka o Bosni i Hercegovini. Ovog puta Bosna i Hercegovina je dokumetovano prikazana kao zemlja u kojoj postoje nove generacije sa drugačijim načinom razmišljanja i djelovanja koje mijenjaju sliku podijeljene zemlje u zemlju u kojoj je zajednička budućnost itekako moguća i izvijesna.