Film/TV
5

Raznolik decembar u kinu Meeting Point

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kino Meeting point gledaocima želi ponuditi raznovrsnost i kvalitet tako da radi promocije novina u ovom kinu je upriličena pres- konferencija na kojoj su govorili Altijana Marić i Jovan Marjanović.

Novine koje donosi decembar u Meeting pointu su veći broj termina prikazivanja, a samim tim više kvalitetnih naslova.

Marjanović se osvrnuo na prethodna dešavanja u kinu Meeting point koja su obilovala različitim sadržajima.

Kad je riječ o decembru Marjanović smatra da će kad je riječ o filmskom repertoaru ponuditi ono što gledalac i zahtijeva od kina kao npr. raznolikost žanrova.

Po novoj shemi filmovi će se prikazivati u terminima od ponedjeljka do nedjelje: 16.15, 18.15, 20.15 i četvrtkom, petkom i subotom i od 22.15.

Između ostalih na repertoaru kina Meeting point bit će: Noćne hronike Dana Gilroya, 20.000 dana na zemlji lain Forsyth, Jane Pollard, Ezgoduss: Bogovi i kraljevi Ridley Scotta, Neposlušni, Mine Đukić, Turist Rubena Ostlunda…

Posebna novina u kinu Meeting point jeste program Hard-Core Arthause.

U sklopu ovog programa bit će prikazani filmovi: Nevjeste (Gruzija) Tinatina Kajrishviliija, Janje (Turska) Kutluga Atamana, Širli –Vizije stvarnosti Gustava Deutscha, Noć Zhou Haoa.

Decembar će u kinu Meeting point imati i Meeting point Junior program u okviru kojeg će biti prikazivani filmovi namijenjeni djeci i tinejdžerima i odraslima.

A kako se bliže božićni i novogodišnji praznici naravno i jedan s temom o Djeda Mrazu.