Producent potvrdio
0

Razmatra se snimanje nastavka "Avatara"

Sarajevo-x.com
Tvroci "Avatara", najgledanijeg filma ikad, razmišljaju o tome da počnu raditi na nastavku ove popularne naučno-fantastične sage, prenosi Daily Telegraph.

Jon Landau, producent filma "Avatar" povećao je šanse o nastavku popularne 3D sage, a o tome se naveliko priča nakon što je niskobudžetna ratna drama "The Hurt Locker" odnijela "Avataru" Oscare 'ispred nosa'.

"Govorimo o nastavku Avatara isto kao i o ljubavnoj priči nazvanoj 'The Dive' i filmu 'Fantastic Voyage'", istakao je Landau.

Drugi projekat koji planiraju Landau i Cameron, dvojac koji je radio i na filmu "Titanic", je film nazvan "Battle Angel Alita" koji je baziran na futurističkoj japanskoj noveli o ženskom kiborgu koji traga za samootkrićem.

Producent "Avatara" je istakao kako će se u narednih šest mjeseci odlučiti koji će projekat najprije nastaviti.

"Uvijek smo govorili da ako Avatar bude uspješan uradit ćemo i nastavak no motramo pronaći pravu priču. Cameron je i ranije radio nastavke. On će i sada nastavak uraditi samo ako vjeruje da može biti uspješan koliko i prvi“, kazao je Landau.

Landau je istakao i to kako nije razočaran zbog toga što je Avatar dobio samo tri Oscara i što su mu izbjegle glavne nagrade.