Film/TV
0

"Ratovi zvijezda: Sila se budi" i komedija "Potpuno novi testament" u Multiplexu Ekran

Klix.ba
Ratovi Zvijezda: Sila se budi
Ratovi Zvijezda: Sila se budi
U Mulitplexu Ekran Zenica, kao i u kinima širom svijeta, sutra će biti premijerno prikazan novi nastavak sage Ratovi zvijezda, a do 23. decembra Zeničani će imati priliku pogledati još pet filmova.

Nastavak sage Ratovi zvijezda koji je u prvih šest epizoda ukupno zaradio više od 4,5 milijardi dolara se dešava 30 godina nakon radnje filma "Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija" (1983). Glavni junak novih Ratova zvijezda je Finn koji je pripadao olujnim jurišnicima prije nego se razočarao u postojeći poredak, a sada je postao odmetnik. Saveznik mu je Rey, skupljačica upotrebljivog otpada na planetu Yukka. Treći protagonist je Poe Dameron, pilot X-Winga, ljutih neprijatelja snaga Prvog reda.

"Potpuno novi testament" (Le tout nouveau testament) je nevjerovatna komedija o djevojčici koja se, frustrirana očevim neprihvatljivim ponašanjem, osvjećuje ocu tako što cijeloj svjetskoj populaciji šalje poruku sa datumom njihove smrti.

Sa biletarnice zeničkog kina su izjavili da je još veoma malo karata ostalo za sutrašnju premijeru Ratova zvijezda te da je interesovanje javnosti i više nego zadovoljavajuće.