Uskoro u bh. kinima
108

Rasta u filmu otkriva detalje o boravku u zatvoru: Kćerka je mislila da sam u Njemačkoj

I. S.
Foto: Pixsell/ATAImages/Antonio Ahel
Foto: Pixsell/ATAImages/Antonio Ahel
Srbijanski reper Stefan Đurić Rasta snimio je autobiografski film "3211" u kojem je, između ostalog, otkrio detalje o boravku u zatvoru.

Naime, on je od oktobra 2020. do januara 2021. bio u zatvoru zbog nedozvoljenog držanja opojne droge. Priznao je da je droga bila namijenjena ličnoj upotrebi te je postignut dogovor da godinu dana bude u kućnom zatvoru.

"Rasta je nagodbu sklopio s Višim tužiteljstvom u Beogradu, koje je vodilo istragu protiv njega zbog trgovine drogom. Međutim, nije bilo dovoljno dokaza da je držao drogu zbog prodaje. Priznao je kako ju je držao zbog osobne upotrebe. Sklopljen je sporazum o priznanju krivice", rekao je izvor ranije za srbijanske medije.

Danilo Bećković i Andrijana Stojković su režirali film "3211", koji će publici pružiti uvid u detalje njegovog privatnog života. Premijera će biti održana 19. septembra u Beogradu, a u bh. kinima će se prikazivati od 28. septembra.

U sinopsisu je navedeno: Film "3211" je istinita priča o uspješnom muzičaru koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor, gdje od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pjesme. U pitanju je konceptualni ciklus pjesama u igranom formatu u kojima je Rasta, nadahnut uzbudljivim i traumatičnim događajima iz svog života tokom kojih je iz svoje svakodnevnice muzičara prebačen u milje istražnog zatvora, susrevši jedan drugi svijeti, prostor koji ne naseljavaju njegova porodica, prijatelji niti kolege, ali ga itekako čine slušaoci njegove muzike.

Specifičnost filma "211" je u tome što će u njemu premijerno biti predstavljene pjesme s istoimenog albuma koji je Rasta napisao upravo u zatvorskoj jedinici pod brojem 3211.

Reper je tokom gostovanja u Jutarnjem programu na TV Pink spomenuo i šestogodišnju kćerku Taru, koju je dobio u braku s pjevačicom Anom Nikolić.

"Ja sam uvijek pričao da će me Tara pitati gdje sam bio sve to vrijeme. Na najbolji način ću moći da joj objasnim zbog čega sam joj nedostajao toliko. Nisam želio da mi Tara dolazi u posjete, mislila je da sam u Njemačkoj. Uvijek će doći momenat da se sve objasni. Sve se dešava s razlogom... To je jedna forma koju smo napravili možda revolucionarno, mi ga zovemo muzički film. Ima elemenata drame, prvi put sam ja u ulozi glumca. Glumim sebe. Gledaoci će moći iz mog ugla da vide šta se desilo bez nekog uljepšavanja. Priča je poučna, nije glorifikovanje, nema eksplicitnog sadržaja. Zaista pametno priča priču koja će dati dosta dobre zaključke", između ostalog je rekao.