Film "Na putu"
0

Rasprodane ulaznice za premijeru u Zetri!

Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Ulaznice za bh. premijeru filma bh. rediteljke Jasmile Žbanić koja će se održati večeras u dvorani Zetra u 20.30 sati su rasprodane.

Nakon svjetske premijere Jasmilinog filma, koja je održana na jubilarnom šezdesetom filmskom festivalu Berlinale, priliku da pogleda film večeras će imati i bh. publika.

Veliko interesovanje domaće javnosti potvrđuje i činjenica da su sve karte puštene u prodaju rasprodane, pa se očekuje da će Zetra biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

U toku su užurbane pripreme olimpijske dvorane, kako bi sve bilo spremno za prvu domaću projekciju dugo očekivanog naslova naše rediteljke.

Publici koja bude prisustvovala bh. premijeri filma "Na putu" poklonit će se veliki dio glumačkog i autorskog tima.

Svi oni koji ne budu u prilici da vide film na premijeri, već narednog dana moći će to učiniti u nekoliko bh. gradova.

Film "Na putu" će se od petka, 26. februara, prikazivati na redovnom repertoaru sarajevskog kina Meeting Point i multipleksa Cinema City. Istog dana vidjet će ga i publika u multipleksu Ekran u Zenici, kinu Una u Bihaću, kinu Theatre u Busovači, te u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Od narednog dana, 27. februara film će moći pogledati i publika u kakanjskom Domu kulture, te u kinu Mogorjelo u Čapljini.