Odbacuje odgovornost
3

R Kelly prekinuo saradnju sa Sonyjem zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Klix.ba
R Kelly
R Kelly
Američki pjevač R Kelly i izdavačka kuća RCA koja je u vlasništvu Sonyja prekinuli su saradnju, javlja BBC prenoseći američke medije.

Različiti mediji su naveli tvrdnje izvora koji je rekao da je došlo do prekida saradnje dvije strane, ali da zvaničnog saopćenja neće biti. Prekid saradnje je uslijedio nakon desetljeća optužbi za seksualno zlostavljanje protiv 52-godišnjeg osvajača Grammyja, a koje on odbacuje.

Pomenute optužbe su bile tema dokumentarca pod nazivom "Surviving R Kelly" koji je prikazan ranije ovog mjeseca. Radi se o dokumentarcu iz šest dijelova koji se fokusira na žene koje su optužile pjevača za seksualno zlostavljanje u proteklim godinama.

Također, dokumentarac donosi i priču o vezi između R Kellyja i preminule pjevačice Aaliyah koja se udala za njega kada je imala samo 15 godina, a pjevač 27.

Uprkos tome što je jedan od najuspješnijih R&B pjevača u historiji, Kelly se suočava s optužbama za seksualno zlostavljanje još od devedesetih godina prošlog stoljeća.

Godine 2008. mu se sudilo zbog snimanja seksa s maloljetnicom, ali je tada oslobođen. Prošle godine je R Kelly objavio pjesmu pod nazivom "I Admit" koja traje 19 minuta, a kojom je odgovorio na sve optužbe. Također, u pjesmi je priznao preljub, ali je optužbe za pedofiliju i seks bez pristanka odbacio.