Film/TV
0

Quentin Tarantino želi snimiti film o Jamesu Bondu

NINA
Poslije četiri godine rada na ciklusu "Kill Bill", američki reditelj Quentin Tarantino umjesto očekivanog predaha nastavlja s radom, jer želi dostići "filmski Everest" i snimiti film o Jamesu Bondu, javila je agencija Reuters.

Kada završi svjetsku promociju filma "Kill Bill 2", u kojem Uma Thurman glumi ženu u potrazi za čovjekom koji je pokušao da je ubije, Tarantino planira da stupi u kontakt s producentima filmova A-produkcije o čuvenom agentu 007.

"Oduvijek sam to želio učiniti. Slučajno sam sreo Piercea Brosnana i razgovarali smo o tome. Svidjela mu se ideja", izjavio je reditelj, koji je čitavog života bio ljubitelj britanskih filmskih špijunskih priča, u čijim je posljednjim nastavcima glumio Brosnan.

Prije samo nekoliko sedmica, umorni Tarantino je smatrao da je već dostigao najviši vrh u kinematografiji, ali to je očigledno bilo prije nego što je dobio savjet od Eleonore Coppole, supruge legendarnog redatelja Francisa Forda Coppole i majke Sophie Coppole, koja je ove godine dobila Oskara za najbolji scenarij za film «Izgubljeni u prijevodu».

Eleonora mu je savjetovala da se drži ambicioznih projekata dok je još mlad i pun energije.

«U stvari, ona mi je dala jako dobar savjet. Ne kažem da ne mogu napraviti neki manji projekat u pauzi između dvaju velikih filmova, ali sada nije vrijeme da radim sporedne projekte, već da se popnem na Mount Everest», izjavio je Tarantino u intervjuu agenciji Reuters u Cannesu, gdje predsjedava žirijem Canneskog filmskog festivala.

Izgleda da reditelj "Reservoir Dogs" nema namjeru usporiti. On je već napisao scenarij za film o Drugom svjetskom ratu, a u planu ima i horor.

Iako je ove godine u žiriju, Tarantino kaže da se u Cannes, gdje je 1994. dobio "Zlatnu palmu" za film "Pulp Fiction", namjerava vratiti kao takmičar.

"Mislim da bi bilo lijepo kada bi moje najveće dostignuće bilo da osvojim više "Zlatnih palmi" od bilo kojeg filmskog reditelja u historiji. To bi bilo divno, i tomu težim", zaključio je Tarantino.