"The Movie Critic"
16

Quentin Tarantino odustao od snimanja posljednjeg filma? Izvori tvrde da se predomislio

L. R.
Quentin Tarantino (Foto: EPA-EFE)
Quentin Tarantino (Foto: EPA-EFE)
Reditelj Quentin Tarantino navodno je odustao od snimanja svog posljednjeg filma.
Kako saznaje Deadline, slavni reditelj je odustao od filma "The Movie Critic", koji je ujedno trebao biti njegov posljednji projekat u karijeri. Kako je izvor za ovaj medij potvrdio, Tarantino se "jednostavno predomislio" i da razmišlja o tome šta će biti njegov finalni projekat.

Ranije se pisalo, kako je u filmu "The Movie Critic" glavnu ulogu trebao imati Brad Pitt što bi ujedno bila njihova treća saradnja. Brad Pitt je glumio u filmovima "Inglourious Basterds" i "Once Upon a Time in Hollywood".

Također, kružile su glasine da bi mnogi glumci iz njegovih filmova mogli sudjelovati. No, priča se da je Tarantino ponovo napisao scenarij za posljednji film što je odgodilo početak produkcije. Međutim, na kraju je rečeno da se "The Movie Critic" ipak neće snimati.

Zanimljivo je da je on u jednom trenutku čak otkrio dio scenarija, kada je rekao da je film smješten u 1977. godini i to u Kaliforniji, a da se radnja filma temelji na stvarnoj osobi, koja nije bila slavna, ali je pisala kritike za porno filmove.

Ova vijest je ujedno najveće iznenađenje za njegove fanove, uključujući i otkazivanje projekta "The Hateful Eight" nakon što je grupi glumaca dao svoj scenarij, a jedan od njih ga je podijelio s njihovim predstavnikom. Ubrzo je kopiran, a grubi nacrt podijeljen je na internetu. Tarantino se osjećao izdanim, ali se na kraju vratio projektu nakon što je priredio čitanje u humanitarne svrhe.