|

Quentin Tarantino: Ne podnosim digitalno snimanje filmova

Quentin Tarantino: Ne podnosim digitalno snimanje filmova
4
Klix.ba
30.11.2012. u 13:02
4
komentara
4

dijeljenja
Quentin Tarantino: Ne podnosim digitalno snimanje filmova Quentin Tarantino (Foto: AFP)
Reditelj i scenarist Quentin Tarantino je izjavio da je lagani prelazak filmske industrije na digitalnu tehnologiju jedan od glavnih razloga zbog kojih razmišlja o penziji.
Tarantino je još jednom potvrdio svoje planove o penzionisanju, a rekao je da mu se ne sviđa digitalna tehnologija i snimanje filmova digitalnim kamerama.

Tarantino je o svom žaljenju zbog nestanka tradicionalnih celuloidnih filmskih traka govorio za The Hollywood Reporter.

"Jedan od razloga zbog kojih želim otići u penziju je i činjenica da zaista ne podnosim digitalizaciju. To nije ono što sam ja želio da radim. Digitalna tehnologija čini da snimanje filmova izgleda kao javna televizija. Ovdje sam samo zbog filma i umjetnosti, aza mene je digitalna projekcija gotova stvar. Što se mene tiče, završio sam", kazao je Tarantino.

Tarantino je dodao i da planira početi adaptaciju nekog od svojih scenarija za televiziju.

"Vjerovatno ću adaptirati neki svoj scenarij i snimiti neku televizijsku seriju. Neću imati neki vremenski pritisak i moći ću iskoristiti cijeli scenarij. Uvijek pišem te ogromne scenarije i svaki put moram adaptirati scenarij za film. Jedini film u kojem sam uspio iskoristiti cijeli scenarij je 'Kill Bill', ali samo zato što su to bila dva filma", dodao je Tarantino.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...