Planira otići u penziju
4

Quentin Tarantino: Ne podnosim digitalno snimanje filmova

Klix.ba
Quentin Tarantino (Foto: AFP)
Quentin Tarantino (Foto: AFP)
Reditelj i scenarist Quentin Tarantino je izjavio da je lagani prelazak filmske industrije na digitalnu tehnologiju jedan od glavnih razloga zbog kojih razmišlja o penziji.

Tarantino je još jednom potvrdio svoje planove o penzionisanju, a rekao je da mu se ne sviđa digitalna tehnologija i snimanje filmova digitalnim kamerama.

Tarantino je o svom žaljenju zbog nestanka tradicionalnih celuloidnih filmskih traka govorio za The Hollywood Reporter.

"Jedan od razloga zbog kojih želim otići u penziju je i činjenica da zaista ne podnosim digitalizaciju. To nije ono što sam ja želio da radim. Digitalna tehnologija čini da snimanje filmova izgleda kao javna televizija. Ovdje sam samo zbog filma i umjetnosti, aza mene je digitalna projekcija gotova stvar. Što se mene tiče, završio sam", kazao je Tarantino.

Tarantino je dodao i da planira početi adaptaciju nekog od svojih scenarija za televiziju.

"Vjerovatno ću adaptirati neki svoj scenarij i snimiti neku televizijsku seriju. Neću imati neki vremenski pritisak i moći ću iskoristiti cijeli scenarij. Uvijek pišem te ogromne scenarije i svaki put moram adaptirati scenarij za film. Jedini film u kojem sam uspio iskoristiti cijeli scenarij je 'Kill Bill', ali samo zato što su to bila dva filma", dodao je Tarantino.