Film/TV
9

"Putnici", "Assassin's Creed" i "Goran" u novogodišnjoj filmskoj sedmici Cinema Cityja

Od 29. decembra na program Cinema Cityja stižu tri nova filmska naslova.

"Putnici 3D" (Passengers) je akcijska romantična drama reditelja Mortena Tylduma, dok glavne uloge u filmu tumače Jennifer Lawrence, Chris Pratt i Michael Sheen.

Tokom rutinskog putovanja kroz svemir koje ih vodi prema novom domu, dvoje putnika bude se devedeset godina prerano, nakon što se brod pokvari. Uskoro se Jim (Chris Pratt) i Aurora (Jennifer Lawrence) suoče s činjenicom da će ostatak života provesti na brodu gdje će uživati u svim blagodatima koje su ikada mogli zamisliti, a nedugo potom pojavljuju se i uzajamne simpatije... Sve dok ne otkriju da se brod nalazi u smrtonosnoj opasnosti. Uz živote pet hiljada putnika za koje odgovaraju, Jim i Aurora morat će raditi zajedno kako bi ih sve spasili.

"Assassin's Creed 3D" (Assassin's Creed) je akcijska avantura reditelja Justina Kurzela. Glavne uloge u filmu tumače nominirani za Oscar Michael Fassbender, Marion Cotillard i Ariane Labed.

Cal Lynch (Michael Fassbender) osuđen je na smrt kad iznenada dobije drugu priliku za život, zahvaljujući tajanstvenoj kompaniji Abstergo Industries. Pomoću revolucionarne tehnologije koja otključava genetička sjećanja skrivene u njegovoj DNK, Cal je poslan u prošlost, u Španiju 15. stoljeća. Tamo proživljava iskustva svojeg davnog pretka, Aguilara de Nerha, člana tajnog društva poznatog kao Assassini (atentatori) i koje se bori protiv Templara koji žude za moći, kako bi zaštitili slobodu izbora. Prošlost preobrazi Cala koji počinje crpiti znanje i razvijati vještine potrebne kako bi se suprotstavio opresivnoj organizaciji Templara današnjice.

"Goran" je triler, drama hrvatskog reditelja Nevija Marasovića. Glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju tumače Franjo Dijak, Nataša Janjić i Goran Bogdan.

Jedino što Goran u životu želi je brinuti se za svoju slijepu ženu Linu. Međutim, ljudi oko njega kroje mu život po vlastitim idejama i time dovode u pitanje njegov jednostavan i bezbrižan život. Karakteri, stavovi i uvjerenja sukobljavaju se u idiličnom okruženju snijegom zametenog Gorskog Kotara. Idila se pretvara u noćnu moru, a sedam života biva nepovratno uništeno.