Film/TV
0

Puno razloga za zabavu i ples u Golden Pubu nakon projekcija filmova 11. MOFF-a

Klix.ba
Tokom 11. Mostar Film Festivala u službenom klubu Golden Pub u kasnim večernjim satima nakon projekcija filmova publika će se moći opustiti i zabaviti uz neke od najpopularnijih bendova.

Zabavni glazbeni program 11. MOFF-a počinje u sa otvaranjem Festivala u četvrtak 16. novembra u Golden Pubu kada nastupa popularni reper Edo Maajka. Kao savršen zabavni uvod u 11. filmsku smotru u gradu na Neretvi, Edo Maajka će svojim društveno-socijalno-politički osviještenim tekstovima i energičnim pjesmama animirati publiku koja zna cijeniti dobrog performera kakav je Maajka.

Sljedeće veče, u petak 17. novembra nastupa splitski hip hop/trip hop sastav TBF koji djeluje još od davne 1990. Splićani su godinama koketirali sa gotovo svim muzičkim pravcima od soula, reggea, funka, popa, electro i rocka da bi izgradili jednistveni i unikatni, prepoznatljivi muzički izričaj. Bez sumnje je očekivati izvanredan nastup koji će mostarska publika pamtiti dugo.

Uz svjetsku premijeru dokumentarca "Tifa", u subotu 18. novembra, koji pripovijeda intimnu priču o pjevaču Mladenu Vojičiću Tifi, nakon projekcije filma u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, posjetitelji Golden Puba će moći uživati u nastupu Tife & Benda, kojim će nas popularni sarajevski pjevač podsjetiti na hitove Bijelog dugmeta, Divljih jagoda, Vatrenog poljupca i pjesama iz solo karijere.

Film Music Orkestar u nedjeljnom nastupu 19. novembra donosi neke od nezaboravnih melodija kinematografije u jednom posebnom aranžerskom ruhu predstavljenom kroz 90-minutni program. Nastup Film Music Orkestra donijet će ne samo sviračko i pjevačko umijeće već i želju da se s publikom uspostavi jaka interakcija koja donosi “atmosferu najsličniju dobrom tulumu”.

Početkom sedmice posjetitelje Golden Puba prodrmat će kragujevački hard rock i heavy metal sastav Osvajači koji obećava žestoku svirku i provod do ranih jutarnjih sati.

Utorak 21. novembar u Golden Pubu reazerviran je za ljubitelje lakih nota i Tamburaški sastav Ero, dok je za zatvaranje Festivala planiran DJ program – Trash Party.

Svakako, uz sve nabrojane bendove i izvođače bit će puno razloga za zabavu i ples u mostarskom Golden Pubu.