Objavljeni klipovi
36

Prvi pogled na "Matrix 4": Kako danas izgleda Keanu Reeves kao Neo

DP
Pojavile su se novi klipovi koji nam otkrivaju Nea kojeg glumi Keanu Reeves u novom filmu "Matrix 4", a čini se da postoje uočljive promjene u izgledu glavnog lika.

Neov dugi crni kaput nije se mogao vidjeti ovog sunčanog dana u San Franciscu, a Reeves s dugom kosom, bradom, zelenom jaknom, trapericama i kapom izgledao je ležerno, a ne spremno za borbu.

Neki obožavatelji nagađaju kako ovaj ležerni izgled zapravo znači da se Neo neće vratiti u Matrix, već će glavna tema nastavka biti ponavljanje priče o ljudskom blaženom neznanju da inteligentni strojevi koriste njihova tijela kao izvor energije.

[TWITTER]1225155742635827204[/TWITTER]

Ovo je prvi put da smo vidjeli Reevesa u liku Nea od posljednjeg nastavka filma "Matrix: Revolucija" iz novembra 2003. godine.

Kako navodi ABC7 News, snimak je nastao u kineskoj četvrti San Francisca.

[TWITTER]1225170052154085376[/TWITTER]

Film samostalno producira i režira Lana Wachowski, prema scenariju koji su napisali Wachowski, Aleksandar Hemon i David Mitchell.

U augustu prošle godine Wachowski je izjavila da su mnoge ideje, koje su ona i njena sestra Lilly istraživale prije 20. godina, danas u našoj stvarnosti još relevantnije.

"Jako smo uzbuđeni što ponovo ulazimo u Matrix s Lanom. Lana je istinska vizionarka, jedinstvena i originalna stvarateljica, i oduševljeni smo što će pisati, režirati i producirati novo poglavlje u Matrix univerzumu", rekao je Toby Emmerich, predsjednik Warner Brosa.

Carrie-Anne Moss i Jada Pinkett Smith će također glumiti svoje likove Trinity i Niobe, a staroj ekipi se pridružuju i nova lica kao što su Jessica Henwick i Neil Patrick Harris.

Prema riječima Reevesa, scenarij je "veoma ambiciozan".

"Matrix 4" će se prikazivati u kinima od 21. maja 2021. godine, isti dan kada izlazi "John Wick 4".