{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi pogled na Cruiseovog Posljednjeg Samuraja

19.5.2003. u 14:57
0
0
Prvi pogled na Cruiseovog Posljednjeg Samuraja
0
Prvi pogled na Cruiseovog Posljednjeg Samuraja
Scena iz filma
Prvi trailer za Tom Cruiseov istorijski spektakl The Last Samurai je napokon online.
Ovaj Warner Brothersov film je režirao Edward Zwick, po scenariju Johna Logana. Sniman je u periodu od 7 mjeseci u Japanu, Novom Zelandu i Sjedinjenim Državama.

"Sa produkcijskog pogleda, ovo je najveći film u kojem sam bio uključen u cijeloj mojoj karijeri", rekao je Cruise za emisiju Entertainment Tonight. "Ovo nije samo istorijski film, ... Više se bavi duhom samuraja, daje počast duhu samuraja. Ima puno avanturističkih događaja. Osam mjeseci sam vježbao da fizički budem spreman za ovaj film. Opseg ovog filma je poprilično velik, i morao sam učiti mačevanje, Kendo, japanske borilačke vještine, jahati konja, vladanje oružjem, a naučio sam i Bushido".
U Posljednjem Samuraju, Cruise glumi kapetana Nathana Algrena, veterana američkog građanskog rata koji putuje u Japan kasnih 1870-ih godina da bi trenirao vojsku cara Meijija, koji se ne želi više oslanjati na samurajske ratnike da štite njegove teritorije. Ali kada Tomovog lika uhvate prognani samuraji, on uči o njihovom kodeksu časti i ima krizu savjesti kad se nova careva armija sprema izbrisati posljednje samuraje.

The Last Samurai izlazi u svjetska kina ovog decembra, a zasad pogledajte trailer ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: