Film/TV
2

Prvi glas sevdaha u BiH: TV1 kreće u potragu za talentima

TV1 od danas kreće u potragu za najboljim interpretatorom sevdalinke na prostoru BiH. TV show Prvi glas sevdaha autentičan je muzički program u kojem će takmičari iz svih dijelova naše zemlje imati priliku okušati se u izvođenju tradicionalne bh. pjesme - sevdalinke.

Ovo je prvi put u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, da jedna TV kuća producira muzički show u kojem će se izvoditi samo sevdalinke, a cilj je pronaći najboljeg amatera interpretatora sevdalinke.

Tako će u naredna dva mjeseca audicije biti organizirane u sljedećih deset bh. gradova: Tuzli, Mostaru, Goraždu, Bihaću, Travniku, Banjoj Luci, Zenici, Brčkom, Tešnju i Sarajevu.

"Već nekoliko mjeseci radimo na ovom projektu i obećavamo sjajan muzički show. Tehničke pripreme za audicije su završene, a prvu ćemo održati u Tuzli, 22. decembra. Dobrodošli su svi koji osjećaju i znaju pjevati sevdah", navodi direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić.

"Zainteresirani za učešće na audiciji mogu se prijaviti putem e-maila: [email protected] ili telefona: 033 / 724 – 579. U prijavi je potrebno da navedu svoje lične podatke: ime, prezime, godište, broj telefona i grad u kojem planiraju doći na audiciju", pojašnjava PR menadžerica TV1, Alena Kulenović-Delić.

Najbolji učesnici koji prođu stroge kriterije žirija na audicijama ući će u takmičarski program ovog originalnog muzičkog showa koji TV1 organizuje u saradnji sa Art kućom sevdaha.