{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi "Film Forum Banja Luka" 29. i 30. novembra u Banjoj Luci

21.11.2018. u 15:01
1
0
Prvi "Film Forum Banja Luka" 29. i 30. novembra u Banjoj Luci
1
Prvi "Film Forum Banja Luka" 29. i 30. novembra u Banjoj Luci
Dvodnevna konferencija "Film Forum Banja Luka" posvećena razvoju filmske industrije u Bosni i Hercegovini, kao i njenih ekonomskih i turističkih potencijala, bit će održana 29. i 30. novembra u Kamenoj kući tvrđave Kastel u Banjoj Luci.
Ovaj jedinstveni događaj ugostit će afimirnisane filmske profesionalce iz regiona koji su ostvarili međunarodne karijere, a sastojat će se od pet panela i tri radionice sa studentima.

Konferencija će, pored stručnjaka iz oblasti filma, okupiti i mnogobrojne predstavnike vlasti, javnih institucija i civilnog sektora, kao i studente, ali i ljubitelje sedme umjetnosti. Producent u Vizart Filmu Zoran Galić istakao je da je "Film Forum Banja Luka" pokrenut u cilju sticanja novih iskustava i poboljšanju uslova za filmske radnike i filmsku produkciju kod nas.

"Poslednjih dvadeset godina svjedoci smo velikih promjena u načinu finansiranja, proizvodnje i distribucije filmova u Evropi i ovom konferencijom želim da to iskustvo novog pristupa predstavimo filmskim autorima i producentima iz Banje Luke i BiH. Vjerujem da će nova poznastva proizvesti nove koprodukcije i da ćemo kroz 'Film Forum Banja Luka' pokrenuti ovu važnu granu kreativne industrije", istakao je Galić.

Program “Film Forum Banja Luka” predstavit će četiri panela koji će obuhvatiti teme: filmski fondovi, dokumentarni film, prvi film i alternativna distribucija. Tokom dva dana foruma, paralelno sa panelima, održavat će se i radionice sa mladim filmskim autorima, glumcima i producentima na teme izazova i mogućnosti prilikom produkcije dokumentarnih filmova i kastinga.

Ovaj segment programa će činiti: Timka Grin - "Teoretski i praktično do uspješne audicije", Boris Mitić – "Kako snimiti Ništa?", Amra Bakšić Čamo – "Krv i znoj produkcije niskobudžetnog filma". Konferenciju “Film Forum Banja Luka” organizuju produkcijska kuća Vizart Film i Desk Kreativna Evropa BiH. Već sada vlada veliko interesovanje učesnika za ovaj događaj.

Svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem zvanične stranice, gdje mogu pronaći više informacija o programu događaja, temama, predavačima i panelistima. Prijave su besplatne, a broj mjesta je ograničen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: