Potvrđeno iz HBO-a
42

Prve epizode završnice Game of Thrones stižu u prvoj polovini 2019. godine

Klix.ba
Finalna sezona megapopularne serije Game of Thrones počet će se emitirati u prvoj polovini 2019. godine, potvrdio je direktor programa u HBO-u Casey Bloys.

Bloys je u razgovoru za Television Critics Association izbjegavao davati bilo kakve nove informacije o seriji čiju završnicu s nestrpljenjem očekuju milioni ljudi širom svijeta.

Međutim, u svojoj izjavi za Deadline, direktor programa HBO-a ipak je otkrio nekoliko detalja o predstojećoj sezoni serije koja nosi naslov "The Long Night".

"Prisutni su vrlo jaki ženski likovi, ali to su ansambli, postoje žene i muškarci. Jane Goldman je izuzetno dobra scenaristkinja i ne želimo je ograničiti na pisanje ženskih uloga. Postoje veoma komplikovane uloge u radnji finalne sezone", kazao je Bloys.

Iako su se u svjetskim medijima pojavile špekulacije kako bi se posljednje epizode Game of Thrones trebale početi prikazivati u oktobru ove godine, Bloys je potvrdio kako će se to ipak desiti u prvoj polovini iduće godine.

Podsjećamo, HBO je prošlog mjeseca objavio kako će radnja finalne sezone Igre prijestolja biti smještena u davnu prošlost Westerosa, hiljadama godina prije događaja iz prethodnih sezona.