Film/TV
2

Provokativni erotski triler "Elle" od četvrtka u bh. kinima

Klix.ba
Od ovoga četvrtka u kinu Meeting point pogledajte novi film velikog Paula Verhoevena sa Oskara vrijednom izvedbom glumice Isabelle Huppert.

Široj publici ime Paula Verhoevena vjerojatno je najpoznatije po filmu "Sirove strasti" koji je početkom 90-ih godina prošloga stoljeća izazvao pravu revoluciju u Hollywoodu: postao je uspješan blockbuster i jedan od najuticanijih filmova svog vremena.

"Sirove strasti" su u glumačku besmrtnost lansirale Sharon Stone, prekrasnu i iznimno talentiranu glumicu koja je u pravom smislu te riječi postala holivudskom zvijezdom.

Međutim osim "Sirovih strasti"“ Verhoeven je režirao i niz drugih, redom odličnih i kvalitetnih filmova kao što su "RoboCop", "Potpuno sjećanje" i "Svemirski marinci" koji su, svaki u svoje vrijeme, ostvarivali zavidne rezultate na kino blagajnama.

Ove se godine Verhoeven odlučio vratiti žanru erotskog trilera i predstaviti nam "Elle", napetu psihološku i iznimno nasilnu priču o ženi koja se suočava s posljedicama seksualnog napada. Tu ženu utjelovila je prekrasna Isabelle Huppert, jedna od najpoznatijih i najdojmljivijih francuskih glumica posljednjih 30 godina.

Od ovoga četvrtka, 2 .februar,a napeti erotski triler "Elle" možete pogledati u odabranim u kinu Meeting Point u Sarajevu na početku kino distribucije po odabranim dvoranama u BiH.

Michele (Huppert) se čini neuništivom. Kao voditeljica kompanije koja se bavi proizvodnjom video igara, njen nemilosrdni karakter neprobojan je kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Međutim, nakon što je nepoznati napadač brutalno siluje u vlastitom domu, njen život se mijenja zauvijek. Odlučna o tome da sama pronađe počinitelja, njih oboje ubrzo budu uhvaćeni u uzbudljivu i intrigantnu igru koja bi se u svakom trenutku mogla oteti kontroli...

Film "Elle" nominiran je u dvije kategorije za ovogodišnju nagradu Zlatni globus – za najbolji strani film te za najbolju glavnu žensku ulogu. Udruženje filmskih kritičara Bostona, New Yorka, San Francisca i Vancouvera već je proglasilo Isabelle Huppert najboljom glumicom godine pa je bila potpuno i očekivana nominacija za Oscara za najbolju žensku ulogu što jo je i prva nominacija za ovu prestižnu filmsku nagradu u bogatoj karijeri ove svestrane glumice.