|

Promocija novog dokumentarnog filma Avde Huseinovića u Mostaru

Promocija novog dokumentarnog filma Avde Huseinovića u Mostaru
0
Klix.ba
12.3.2018. u 20:43
25
komentara
0

dijeljenja
Promocija novog dokumentarnog filma Avde Huseinovića u Mostaru
U petak, 16. marta 2018. godine u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" - Gradsko društvo Mostar organizije promociju dokumentarnog filma "Bošnjaci - Genocid u kontinuitetu", autora Avde Huseinovića u produkciji BANA - Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.
Prvi put u videoformi, kroz korištenje relevantne dokumentacije, svjedočenja i intervjui i izjave uglednih bošnjačkih, albanskih, hrvatskih, srpskih i crnogorskih intelektualaca, istraživači genocida, preživjele žrtve genocida i potomci žrtava genocida; prezentovat će se neispričana, kompleksna priča o genocidu nad Bošnjacima.

Riječ je o vrlo značajnom filmu u kojem su sabrane priče o višestoljetnom genocidu nad Bošnjacima cijele Bosne i Hercegovine, Sandžaka i drugih država Balkana. Između ostalog film "Bošnjaci - genocid u kontinuitetu" svjedoči o genocidu nad Bošnjacima i drugim muslimanima od područja Like, Dalmacije i Banije preko Herceg Novog, Cetinja, Sjenice, Kolašina, Užica, Šapca, Nikšića, Plava i Gusinja, Šahovića, Limske doline, Bihora, istočne Hercegovine, Podrinja, do posljednje agresije i genocida u BiH u periodu 1992-1995.

Projekciju filma slijedit će osvrt i komentari autora.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...