Besplatan ulaz
0

Projekcija pod otvorenim nebom: Film "Casablanca" sutra u drive-in kinu na parkingu stadiona Koševo

I. B.
U okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centar, Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih uz svoje partnere u projektu, organizuje projekciju kultnog filma "Casablanca" u drive-in kinu.

Projekcija filma ja zakazana za petak 5. maja sa početkom u 21 sat na velikom parkingu stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu.

Film "Casablanca" predstavlja jedno od najvećih i najgledanijih svjetskih filmskih ostvarenja.

Riječ je o romantičnoj drami Michaela Curtiza iz 1942. godine. Glavne uloge pripale su Humphreyju Bogartu, Ingrid Bergman i Paulu Henreidu, a sporedne Claudeu Rainsu, Conradu Veidtu, Sydneyju Greenstreetu i Peteru Lorreu.

Radnjom je smještena u marokanskom gradu Casablanca, pod višijskom kontrolom, tokom Drugog svjetskog rata, a fokusira se na sukob između, prema riječima jednog od junaka, ljubavi i vrline: On mora odabrati između ljubavi za ženu i onog što je ispravno, pomaganja njoj i njenom mužu, vođi Pokreta otpora, da pobjegnu iz Casablance kako bi mogli nastaviti borbu protiv nacista.

Svake godine Dan mladih se obilježava u okviru Dana Općine Centar od 2. do 9. maja.

Partneri u ovom projektu Komisije za pitanja mladih Općine Centar su javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Centar za sport i rekreaciju.

Organizatori događaja uputili su molbu posjetiocima da stignu sat vremena prije projekcije filma.