|

Projekcija filma “Glumim, jesam” uz razgovor s ekipom filma u kinu Meeting Point

Projekcija filma “Glumim, jesam” uz razgovor s ekipom filma u kinu Meeting Point
10
Klix.ba
21.3.2019. u 10:34
0
komentara
10

dijeljenja
Projekcija filma “Glumim, jesam” uz razgovor s ekipom filma u kinu Meeting Point
Specijalna projekcija filma "Glumim, jesam" Miroslava Mandića bit će održana u petak, 22. marta, u 20 sati u kinu Meeting Point u Sarajevu. Projekcija se održava u sklopu trećih Dana novog slovenačkog filma, a ulaz na projekciju je slobodan.
Poslije projekcije bit će održan razgovor s rediteljem i scenaristom Miroslavom Mandićem i dijelom ekipe filma. Razgovor će voditi Nebojša Jovanović, asistent na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo.Film “Glumim, jesam” prati tri priče - sarajevsku, zagrebačku i ljubljansku: radi priprema za ulogu lopova mlada glumica počinje krasti u stvarnom životu. Kada snimanje započne, ona pridaje previše važnosti liku kojeg igra i razočarana napušta snimanje. / Dok istražuje za ulogu klošara glumac obilazi skloništa i povezuje se sa pravim beskućnicima. Sloboda životnog stila bez obaveza potpuno ga obuzima. / Glumac i glumica u TV seriji igraju strastven par. Nakon završetka produkcije glumac progoni glumicu, govoreći joj da je voli. Ona tvrdi da događanja ispred kamere nemaju ništa sa njihovim ličnim životima, a on opsesivno ustrajava.Uloge u filmu ostvarili su Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl, Amar Čustović, Sabrina Hodžić Noack, Dario Varga, Primož Bezjak, Olga Pakalović, Nina Vodopivec, Senad Bašić, Ivana Roščić, Franjo Dijak.

Film je titlovan na BHS i engleski jezik i ostaje na redovnom repertoaru kina Meeting Point do 26. marta.

Dani novog slovenačkog filma predstavljaju najnovije, nagrađivane i hvaljene slovenačke filmove i održavaju se u organizaciji Slovenskog društva Cankar Sarajevo, Lektorata slovenskog jezika na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti FF UNSA i Slovenskog filmskog centra, javne agencije Republike Slovenije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.