Izaberite film i uživajte
20

Program sinhronizovanih animiranih filmova za mlade i porodična druženja u Meeting Pointu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
S obzirom na to da je vrijeme praznika u kinu Meeting Point organizovan je dodatni termin za Meeting Point Junior program sa projekcijama u 18 sati – program sinhronizovanih animiranih filmskih hitova za mlade, zabavu, porodična druženja...

"Izaberite film za uživanje i druženje, posvetite vrijeme sebi i svojim najdražima", poručuju iz Meeting Pointa.

U ponedjeljak, 24. decembra, u 18 sati bit će prikazana porodična fantazija "Orašar i četiri kraljevstva", u režiji Lasse Hallström i Joeja Johnstona, o djevojčici koja odlazi u magični svijet vojnika medenjaka i armije miševa.

Dan poslije, 25. decembra, možete pogledati "Stopaliće", a 26. decembra "Bijeli očnjak", film oskarovca Alexandrea Espigaresa koji je baziran na bezvremenskoj noveli Jacka Londona.

Od 27. do 30. decembra u 18 sati je na repertoaru Meeting Pointa film "Zlogonje" Raška Miljkovića. Priča je to o desetogodišnjem Jovanu koji od rođenja boluje od cerebralne paralize. Bolest koja mu oblikuje svakodnevni život navela ga je da povjeruje da je nevidljiv za okolinu.Avantura mu nudi priliku da uživa u životu o kakvom nije mogao ni sanjati... Film je osvojio nagrade u Torontu, u Zlinu u Češkoj, u Indiji...

Od 23. do 26. decembra u terminu od 20 sati na repertoaru Meting Pointa je "Grinč", animirana porodična komedija Universal Pictureas i Ilumination studija bazirana na književnim, prazničnim klasicima doktora Seussa. Mrzovoljni Grinch se priprema da uništi Božić stanovnicima sela Whoville.

Film "Bohemian Rhapsody" Bryana Singera o životu pjevača Freddieja Mercuryja, grupi Queen i njihovom Live Aid nastupu na Wembley Stadionu 1985., vraća se na repertoar kina u četvrtak, 27. decembra u 20 sati.

"Foxtrot" Samuela Maoza, film nagrađen u Veneciji Srebrnim lavom, je na repertoaru u petak, 28. decembra u 20 sati, a 29. i 30. decembra u terminu od 20 sati na repertoaru je senzacionalna epska avantura "Smrtonosne mašine" Christiana Riversa.

Cijena ulaznice za filmove u kinu Meeting Point je 5 KM, a za studente i penzionere 4 KM.