Do trećeg juna
0

Produžen rok za prijave na sedmi AJB DOC Film Festival

I. S.
Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) obavještava sve autore i produkcijske kuće da je produžen rok za prijave na sedmo izdanje ovog festivala i da svoje radove mogu prijaviti do 3. juna 2024. godine.

Sedmi AJB DOC Film Festival bit će biti održan od 13. do 17. septembra 2024. godine u Sarajevu.. Prijave za sedmo izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 55 minuta. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na oficijelnoj festivalskoj stranici.

Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala, koja se sastoji od takmičarskog, Last Minute Cinema, AJB Prikazuje i SmartDoc programa, bit će predstavljena početkom septembra 2024. godine.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.