Do 4. juna
25

Produžen poziv za 8. izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma "Ko je vidio video?!"

L. K.
Udruženje Pravo Ljudski iz Sarajeva, uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, Fondacije za kinematografiju Bosne i Hercegovine i lokalnih partnerskih organizacija, produžava poziv za osmo izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma "Ko je vidio video?!".

Ukoliko imate između 17-21 godinu, stanujete u BiH, govorite engleski jezik i imate afinitet prema kreativnom dokumentarnom filmu – prijavite se! Traži se dvanaest mladih autora i autorica za inovativni obrazovni program koji nudi praktično iskustvo rada na kratkom dokumentarnom filmu, te mentorstvo iskusnih, međunarodno aktivnih filmskih autora i autorica.

KVV#8 je neformalna škola dokumentarnog filma koja nudi raznolik program, podstiče kreativno promišljanje i kreativni pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, te podučava osnovama u oblasti režije, kamere, zvuka, montaže i post-produkcije. Učit ćete kako koristiti mobilni telefon za stvaranje kreativnog dokumentarnog filma, te usvojiti osnovna znanja o mobilnim tehnikama i mehanizmima audiovizuelne komunikacije i interakcije.

"Cilj nam je okupiti mlade autore i autorice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine sa stavom i strašću prema dokumentarnim pričama i idejama. Posebno nam je važno da to budu mladi ljudi iz sredina sa ograničenim pristupom neformalnom filmskom obrazovanju", poručuju u saopćenju Udruženja Pravo Ljudski.

Prijavite se ako:

• imate između 17 i 21 godine; • imate prebivalište u Bosni i Hercegovini;

• poznajete engleski jezik; • KVV#8 je otvorena za svakoga, međutim, posebno tražimo učesnici i učesnice koje/i već imaju nekog iskustva u kreativnom procesu.

KVV#8 će trajati od 5. do 14. juna 2020. godine. Kao odgovor na krizu vezanu za COVID-19, te zbog podrške naporima naše zajednice da spriječi širenje virusa, KVV#8 odvijat će se na mreži.

Prijave se mogu slati do 4. juna 2020. godine, do 12:00 sati.

Online aplikaciju možete poslati ovdje, a za sva pitanja pišite putem e-mail adrese [email protected].