{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Producent tužio Clinta Eastwooda zbog filma "Trouble with the Curve"

2.10.2013. u 15:06
0
1
Producent tužio Clinta Eastwooda zbog filma "Trouble with the Curve"
0
Producent tužio Clinta Eastwooda zbog filma "Trouble with the Curve"
Producent Ryan Brooks tužio je produkcijsku kompaniju Clinta Eastwooda i studio Warner Bros, tvrdeći da je reditelj ukrao njegov rad i iskoristio ga u filmu "Trouble with the Curve" iz 2012. godine.
Brooks navodi da je film o ostarjelom baseball skautu, koji vodi kćerku na svoje posljednje regrutacijsko putovanje, povrijedio autorska prava koristeći različite elemente iz njegovog scenarija iz 2008. godine.

Pokrenuo je tužbu za "zavjeru i krađu tijela, strukture, teme i duše, jedinstvenog, originalnog i zaštićenog scenarija od produkcijske kompanije i njenog vlasnika", a zahtijeva desetke miliona dolara.


Brooks, čiji se scenarij isprva zvao "Run Down", a zatim "Omaha", tužio je Warner Bros, Eastwoodovu kompaniju Malpaso Productions, reditelja Roberta Lorenza i agencije United Talent i Gersh.

Tvrdi da postoji velika zavjera da se njegovoj kompaniji Gold Glove Productions uskrate zasluge za scenarij filma, koji je prilično loše prihvaćen i zaradio je manje od 50 miliona dolara od projekcija širom svijeta.

Paul McGuire, glasnogovornik Warner Brosa, rekao je da studio nema nikakvih komentara na tužbu.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: