Film/TV
0

"Procjep", "Edie zvani orao" i "Hrabri pijetao" na repertoaru zeničkog kina

Piše: E. M.
Multiplex Ekran Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Multiplex Ekran Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U filmskoj sedmici koja počinje 28. aprila u Multiplexu Ekran Zenica pogledajte prvi regionalni SF-triler sa filmom “Procjep”, feel-good komediju prema istinitoj priči “Edie zvani orao” i animiranu 3D avanturu “Hrabri pijetao”.

Procjep

Od producenata filmova Mamula i Zona mrtvih dolazi prvi regionalni naučno-fantastični film. Liz Vejd, agentica CIA-e, koja je "spavač" u Beogradu, dobija zadatak da se pridruži timu srpskih i američkih agenata koji su poslati da pronađu američki špijunski satelit koji se srušio negdje u Srbiji te da izvuku informacije koje bi otkrile misteriju zašto je došlo do pada.

Međutim, kada stignu na lokaciju otkrit će da je umjesto satelita nešto drugo došlo iz svemira, nešto što nije sa ovog svijeta. Dok im vrijeme ističe, agenti će morati da se izbore sa zlom koje ih okružuje i da shvate šta se dogodilo u svemiru, prije nego što nastupi apokalipsa. Na mjestu na kojem su se našli smrt je mrtva.

Termini projekcija svaki dan od: 19:00 i 21:00 sati

Edie zvani orao

Biografska priča o najgorem skijaškom skakaču svih vremena, britancu Eddieu "The Eagle" Edwardsu koji se uspio kvalificirati na Olimpijskim igrama 1988. godine. Eddie je dječak koji od kad zna za sebe ima želju sudjelovati na Olimpijskim igrama. Od kad je bio dijete, bavio se različitim sportovima, ali zbog svoje nespretnosti, sve je završilo neslavno. Nakon mnogo neuspjeha, Eddie odluči na kratko odustati od svoga sna, ali onda otkrije skijaške skokove i odluči postati prvi Britanac koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u toj disciplini.

Termini projekcija svaki dan od: 20:30 sati

Hrabri pijetao (3D)

Toto je mladi pijetao koji je propalica legla, ali on želi više od toga da budi sve životinje svakog jutra, on želi da bude veliki borbeni pijetao. Život će ispuniti njegove želje na neočekivani način. Lažljivi rančer uspjeva da prevari vlasnike farme na kojoj živi Toto i ubijedi ih da se klade u borbi pijetlova. Na taj način će Toto moći da trenira kako bi pobijedio strašnog pijetla Bankivoida, šampiona nad šampionima, znajući da će odlepršati od sudbine na farmi i njenih stanovnika Toto će morati da odraste u hrabrog i borbenog pijetla.

Termini projekcija svaki dan od: 14:30 sati Subotom i nedjeljom u terminima: 12:30 I 14:30 sati