Film/TV
0

"Prisila na brak" od četvrtka u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
U sarajevsko kino Meeting Point od četvrtka, 8. oktobra stiže romantična komedija "Prisila na brak". Riječ je o novom ostvarenju mlade holivudske rediteljke Anne Fletcher, kreatorke hitova "27 haljina" i "Step Up", u kojem se u naslovim ulogama pojavljuju Sandra Bullock i Ryan Reynolds.

Film je do sada ostvario zaradu od 165 miliona dolara, a kritika ga je toplo preporučila svima onima koji vole dobru, staru romantiku.

Film govori o nasrtljivoj književnoj urednici iz New Yorka Margaret (Sandra Bullock) koja se suočava s mogućnošću deportacije u rodnu Kanadu. No, ona snalažljivo izjavljuje da je zapravo zaručena za svog pomoćnika Andrewa (Ryan Reynolds) kojeg već godinama gnjavi.

Andrew pristaje sudjelovati u izmišljotini, no uz neke uvjete. Nespojivi par kreće na put na Aljasku kako bi ona upoznala njegovu ekscentričnu porodicu, a Margaret se radi svoje neprilagođenosti nađe u nizu urnebesnih komičnih situacija. S improviziranim vjenčanjem u planu i imigracijskim službenikom koji ih prati u stopu, Margaret i Andrew se nevoljko zareći na dogovoreni plan, uprkos mogućim opasnim posljedicama...

Film "Prisila na brak" će se u kinu Meeting Point prikazivati u terminu od 20 sati.