SFF
19

Pripreme na Ljetnom kinu Raiffeisen u punom jeku, publiku očekuje potpuno novi ugođaj

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Radovi na pripremi glavne atrakcije Sarajevo Film Festivala, ljetnog kina smještenog na igralištu Metalac koje od ove godine nosi ime Ljetno kino Raiffeisen, u punom su jeku.

Vrijedna ekipa SFF-a od ranih jutarnjih sati u subotu je počela s postavljanjem novih stolica koje će za festivalsku publiku biti tek jedna od novina na najatraktivnijoj festivalskoj lokaciji, koja svake večeri ugošćava više od 3.000 gledalaca.

Ljetno kino Raiffeisen će u svom 23. izdanju ljubitelje sedme umjetnosti dočekati u potpuno novom ruhu.

Projekt rekonstrukcije je u toku već nekoliko mjeseci, a publika će uz fantastična filmska ostvarenja i goste uživati u potpuno novom filmskom ugođaju gledanja filmova pod otvorenim nebom.

U programu Open Air publika će ove godine uživati u naslovima "Druga strana nade", Akija Kaurismäkija koji će predstaviti glumci Sherwan Haji i Simon al-Bazoonm, "Niotkuda" Fatiha Akina, "Pravo vrijeme" Josha Safdiea i Bennyja Safdiea, "Žaba" Elmira Jukića čija mnogobrojna ekipa će se pokloniti publici, "Avrilina kćerka" koji će predstaviti reditelj Michel Franco, "Riba zvana Wanda" Charlesa Crichtona koji predstavlja počasni gost Festivala John Cleese, "Velika bolest" Michaela Showaltera te "Vozač" Edgara Wrighta.

U Ljetnom kinu Raiffeisen ove godine će biti upriličene i dvije ceremonije uručenja nagrada Počasno Srce Sarajeva koje su ove godine dodijeljene Johnu Cleeseu i Oliveru Stoneu.

SFF