Od 27. maja
0

"Princ Perzije" i novi "Shrek" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multiplex Cinema City 27. maja kreće sa centralnim dijelom ljetne filmske sezone 2010. godine paralelno sa ostatkom Amerike i Evrope sa paralelnim otvaranjem dva najočekivanija filma godine namjenjenim mlađim generacijama gledatelja te nastavkom pretprodaje ulaznica za najtraženiji film namijenjen pripadnicama ljepšeg spola.

Program od 27. maja predvodi svjetska premijera avanturističkog spektakla "Princ Perzije: Pijesak vremena“. Filmska adaptacija jedne od najpopularnijih kompjuterskih igara svih vremena djelo je trenutno najvećeg producenta Hollywooda, Jerry Bruckheimera, čovjeka koji stoji iza blockbuster serijala "Nacionalno blago" i "Pirati s kariba" a režiju potpisuje sjajni britanski autor Mike Newell, tvorac klasika "Četiri vjenčanja i sprovod" i fantazijskog spektakla "Harry Potter i plameni pehar".

Vizuelno zapanjujući spektakl koji oduzima dah neprestanom akcijom i specijalnim efektima najnovije generacije u naslovnim ulogama predstavlja junaka kritičarskih favorita "Planina Brokeback" i "Usijane glave" Jake Gyllenhaala te mladu britansku ljepoticu i zvijezdu zadnjeg James Bond filma "Zrno utjehe" Gemmu Arterton, dok u sporednim ulogama gledamo veterane Bena Kingsleya i Alfreda Molinu.

Smještena u srednjovjekovne mistične krajeve Perzije, Princ Perzije: Pijesak vremena je priča o pustolovnom princu koji se udružuje s zagonetnom princezom da bi zaustavili ljutitog vladara da oslobodi pješčanu oluju koja bi mogla uništit svijet.

Da bi uspjeli u tome princ i princeza moraju sačuvati drevni bodež koji može promijeniti tok vremena i koji daje neograničenu moć vlasniku...

Od 27. maja na repertoar Cinema city stiže i najočekivaniji animirani film 2010. godine "Shrek sretan zauvijek". Četvrti i završni nastavak najgledanijeg animiranog serijala svih vremena potpisuje tvorac urnebesne komedije "Deuce Bigalow: Muški žigolo" Mike Mitchel dok glavne karaktere serijala na velikom ekranu ponovo oživljava svezvijezdana glumačka ekipa koju čine Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy i Antonio Banderas.

"Shrek sretan zauvijek" je prvi animirani film koji će u Cinema City biti prikazan i u titlovanoj verziji za starije generacije gledatelja te u sinhronizovanoj verziji tako da u novim avanturama omiljenog bauka i njegovih prijatelja mogu uživati i najmlađi posjetitelji.

Nakon što je postao pravi obiteljski čovjek, u žalu za prošlim danima kada se osjećao kao "pravi bauk", Shrek naivno sklapa pakt sa slatkorječivim Rampelstiltskinom. Zeleni div će se iznenada naći u poremećenoj, drugačijoj verziji Dalekog kraljevstva, gdje bauke love, Rampelstiltskin je kralj, a on se nikada nije upoznao sa Fionom.

Shrek sada mora poništi ono što je učinio u nadi da će spasiti prijatelje, vratiti svoj svijet i povratiti svoju pravu ljubav.

Cinema City i distributer filma Ekran Zenica za najmlađe Sarajlije pripremili su i veliku zabavu "Shrek sretan zauvijek". U subotu 29. maja od 11:30 do 14:00 sati na platou ispred multiplexa svi mališani mogu crtati i plesati uz svoje omiljene likove iz serijala, osvojiti prigodne nagrade i slikati se sa Shrekom i Fionom.

I pripadnice ljepšeg spola iz glavnog grada BiH dolaze na svoje, 3. juna s početkom prikazivanja romantične komedije "Seks i grad 2". Drugi nastavak blockbuster serijala o avanturama četiri prijateljice iz visokog društva New Yorka nastalog prema istoimenoj planetarno popularnoj TV seriji sve više osvaja javnost i pažnju medija, a Cinema City će krenuti sa prikazivanjem samo sedam dana nakon američke premijere 27.maja.

U toku je pretprodaja ulaznica na blagajnama multiplexa, a informacija za sve dame koje žele prve pogledati ovaj film je da je dvorana 1 za prvi dan prikazivanja već gotovo popunjena.

Cinema City i Vichy su pripremili i malo iznenađenje za sve kupce ulaznica u pretprodaji od 27. maja koji će dobiti poklon Vichy kozmetike.

Sve infomacije oko svjetske premijere "Princ Perzije", pretprodaje ulaznica za "Seks i grad 2", najava, filmova na repertoaru, te usluga Cinema City svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.