Meeting Point
0

"Princ od papira" i "Potraga za Nemom" u Porodičnom kinu

Sarajevo-x.com
Sarajevski mališani, ali i njihovi roditelji, narednog vikenda u Meeting Pointu moći će uživati u dva sjajna ostvarenja.

U subotu i nedjelju (4. i 5. aprila) u okviru Porodičnog kina vikendom u terminu od 12 sati publika će moći vidjeti igrani film "Princ od papira". Riječ je o rediteljskom ostvarenju Marka Kostića u kojem su uloge ostvarili: Milica Spasojević, Stefan Lazarević, Milica Mihajlović, Andrej Šepetkovski, Goran Radaković...

Film "Princ od papira", koji je prikazan i u okviru Dječijeg programa 13. Sarajevo Film Festivala govori o sazrijevanju, odnosu mladih prema odraslima, ali i o važnosti opredjeljivanja malih i velikih prema dobru i zlu. Film govori o osmogodišnjoj Juliji koju roditelji puno vole, ali pomalo zanemaruju.

U terminu od 14 sati nastavlja se revija najboljih animiranih ostvarenja. Publika koja je glasala proteklih dana izabrala je za ovaj vikend film "Potraga za Nemom". Riječ je o velikom hitu iz 2003. godine koji prati komičan i zanimljiv put dvije ribe - preopreznog Marlina i njegovog znatiželjnog sina Neme.