Ponedjeljkom u 20h
71

Prikazana prva epizoda satirične emisije "Politbiro", autora Bakira Hadžiomerovića

D. Be.
Večeras, tačno u 20 sati na YouTubeu je počelo emitovanje satirične emisije "Politbiro" čiji je autor dugogodišnji bh. novinar i bivši političar Bakir Hadžiomerović.
Emisija, čije će epizode trajati između 20 i 25 minuta, emitovat će se svakog ponedjeljka u istom terminu, a obrađivat će aktuelne teme sa bh. političke scene.

U nedavnom razgovoru za Klix.ba Hadžiomerović je kazao da će cilj emisije biti "skupiti" na jednom mjestu sve izjave političara koje su dobile pažnju javnosti ili su možda slučajno promakle, ali zaslužuju da ih se obradi na satiričan način.

"Cilj je sabrati sve "budalaštine" na jedno mjesto i ukazati na njih na jedan šaljiv način, kao što to rade pojedini novinari u Hrvatskoj i Srbiji", kazao je.

Večerašnja emisija, koja je ujedno bila pilot epizoda, snimljena je u novembru prošle godine, ali ni nekoliko mjeseci poslije nije izgubila na aktuelnosti.

"To pokazuje u kakvom političkom okruženju živimo. Ono što smo snimili prije četiri mjeseca aktuelno je i dalje, samo je od tada izabrano Vijeće ministara. Sve se isto vrti", kazao je.